iPad Pro lehet az NHL rájátszásának kulcsa

HusztiD 2017.04.18. 13:55 iPad 0 db 148

iPad-Pro-NHL

Ha követitek az amerikai sportokat, azon belül pedig az NHL-t, akkor nagyon jól tudjátok, hogy előző hét szerdán kezdetét vette a 2017-es rájátszás, ahol a legjobb 16 csapat mérkőzhet meg a Stanley Kupáért. A ligának pedig nagy segítségére lesz az Apple, ugyanis egy olyan egyezséget kötöttek, amely megváltoztathatja az egész játékmenetet.

Lényeg, hogy minden egyes csapat kapott három darab iPad-et, melyhez az edzők és a játékosok egyaránt hozzáférhetnek. Ez pedig azért lesz fontos, mivel egy-egy helyzetet hamarabb, a meccs közben ki tudnak elemezni. Például az egyik játékos valami nagyot hibázik, így mire lemegy cserélni, addigra az edző meg tudja mutatni, hogy mit és hogy hibázott, illetve hogy mit kellett volna csinálnia.

Ugyancsak nagy segítség lesz ez az úgynevezett “coach’s challenges”-hez, ami annyit takar, hogy egy edző egy adott meccsen felszólalhat a bírói ítélet ellen. Ezek általában bonyolultabb esetek, amiket a videofelvétel visszanézésével tudnak igazolni a sporik, azonban mostantól az edzők és a játékosok egyaránt láthatják az adott szituációt az iPad segítségével.

A Washington Capitals edzője, Barry Tortz elmondta, hogy ennek az egyezségnek hatalmas jelentősége lesz a 2017-es rájátszásban. A játékvezetők, az edzők és mind a játékosok számára nagy segítség lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!