Miért vannak érmék elrejtve az Apple MacBook-jaiban?

HusztiD 2017.04.14. 10:55 Kiemelt hírek, Mac 2 db 1,644

macbook-penny-main

Ahogyan telik az idő és öregszik az ember, úgy kap egyre több választ élete kérdéseire. Sajnos mindig maradnak megválaszolatlan kérdések, amelyekre egyszerűen nem tisztázottak a miértek. Valójában ki építette a piramisokat? Tényleg lehetetlen becsapni egy forgóajtót? Miért van szavatossága az ásványvíznek? Illetve a legújabb meg nem válaszolt kérdések egyike, hogy miért vannak érmék elrejtve az Apple MacBook-jaiban?

Nem tudom, hogy találkoztatok-e korábban ezzel a kérdéssel, de ha kicsit utánajártok a dolgoknak, akkor láthatjátok, hogy több felhasználó tett említést arról, hogy egy érme található meg a MacBook-jában. A történet valahol 2010-től indul, ugyanis számos olyan beszámoló lelhető fel a világhálón, amikor a felhasználók bővítés céljából szétszedték a laptopot, majd a SuperDrive-ban egy érmét találtak.

Mi több, nem kell hét évet visszamenni, ugyanis hasonló történésekről számoltak be többen a 2013 és 2016 között gyártott MacBook-jaik kapcsán. Hivatalosan ugyan nem derült fény a miértekre, de a felhasználói visszajelzésekből látszik, hogy az Apple több címletet használt az elmúlt évek folyamán.

Bizonyos források Thunder Coin-ként hivatkoznak az érmékre, amelyek elvileg több megoldást rejtenek magukban. Egyik, hogy az érem alkalmazásának köszönhetően valamelyest jobb a belső hőelvezetés, míg a másik, hogy jobb a WiFi jel vétele, ugyanis elkülöníti a belső rádiófrekvenciás interferenciát.

Ti mire gyanakodtok? Még csak gyártási hibára sem lehet fogni az egészet, hiszen több modellnél tapasztalható a jelenség. Végül nem javasoljuk, hogy ti is szereljétek szét magatok a laptopjaitokat, hiszen a beszámolók szerint csupán néhány modellben találtak érmét, így egyáltalán nem biztos, hogy a tietekben is lesz egy elrejtve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Megmondokapitany - 2017.04.15. 09:43

    ásványvízes lejárat úgy tudom a palackra vonatkozik addig nem bomlik szét a palack és marad tiszta a víz.

    • HusztiD - 2017.04.15. 11:28

      Köszi, jó most már ezt is tudni! :)

Szólj hozzá Te is!