Minden eddiginél népszerűbb az iPhone a fiatalok körében

HusztiD 2017.04.13. 09:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 268

product_red_box-1490103823

A Piper Jaffray csapata bizonyos időközönként készít egy-egy felmérést a fiatalok körében, melyben arra keresik a választ, hogy milyen telefonnal rendelkeznek az iskolások. Most elkészült a legújabb kimutatásuk, melyből igencsak érdekes dolgokat tudhattunk meg.

A legutóbbi felmérésben soha nem látott népszerűségnek örvend az iPhone – állítja ezt az elemzőkből álló csapat. A megkérdezett fiatalok 76 százaléka válaszolta azt, hogy korábban már rendelkezett, vagy még mindig rendelkezik egy iPhone-nal. Ez két százalékos javulás az előző kimutatáshoz képest, de ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a tinik 81 százaléka jelezte vissza, hogy a következő telefonjuk szintén egy iPhone lesz. A Piper Jaffray szakijai szerint az ősszel érkező iPhone 8 miatt ennyire lelkesek a fiatalok, ami számos újdonságot hoz az elődeihez képest.

Ha az okosórákról kérdezzük a fiatalokat, akkor ott szintén az almások nyertek. A megkérdezettek 16 százaléka jelezte, hogy rendelkezik egy Apple Watch okosórával, míg további 13 szeretne magának beszerezni egyet. Ezzel szintén az Apple lett a legnépszerűbb a fiatalok körében, amennyiben az okosórákról beszélünk. Viszont ha figyelembe vesszük a fitnesz kiegészítőket, akkor a válaszadásban résztvevők 71 százaléka voksolt a Fitbit-re.

A felmérésben egyébként összesen 5 500 fiatalkorú vett részt, kiknek átlag életkora 16 év volt. Mivel amerikai felhasználókat kérdeztek meg, így biztosan másabb lenne a helyzet, ha mondjuk bármelyik EU-s országot vizsgálnánk. Ettől függetlenül eléggé meglepőek a számok, hiszen a fiatalok több, mint négyharmada rendelkezett már almás telefonnal – ezt vélhetően nem sok ország mondhatja még el magáról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!