Többé már nem hitelesíti az iOS 10.2.1 és a 10.3-as rendszereit az Apple

HusztiD 2017.04.12. 13:55 iOS 0 db 386

ios10-zerodium

Hetekkel ezelőtt az Apple elérhetővé tette a jó ideje várt iOS 10.3-at, amelyben többek között új fájlrendszerre álltak át, az APFS-re. Azért nagy jelentőségű ez a dolog, mivel ezek előtt egy közel harminc éves rendszert használtak, így az APFS több előnyt hozott, hiszen általa sokkal gyorsabban betöltenek az alkalmazások, valamint a boot idő is csökkent, ami mellett még számos hasznos dolgot rejt magában.

A fejlesztők már ekkor sejtették, hogy az Apple hamar lekorlátozza a downgrade lehetőségét, hiszen egy új rendszer bevezetésével szinte lehetetlen lesz visszaállni. Hétfő este megérkeztek a legújabb béták, amivel karöltve az Apple hivatalosan megszüntette az iOS 10.2.1 és 10.3 hitelesítését. Mit jelent ez pontosan? Akárcsak más szoftvereknél, iOS-en is lehetőség van downgrade-re, azonban csak olyan rendszereket rakhatunk fel, melyeket az almások digitálisan aláírnak. Mivel a 10.2.1-et és a 10.3-at már nem írja alá a kaliforniai vállalat, így csak a 10.3.1-et rakhatják fel a felhasználók.

Természetesen nem szokatlan dolog ez az Apple-től, hiszen bizonyos idő elteltével mindig megszünteti a rendszereinek aláírását, hiszen így a felhasználók mindig a legújabb szoftvereket rakhatják fel készülékeikre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!