2019-re sokkal energiatakarékosabbak lehetnek az iOS készülékek

HusztiD 2017.04.12. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 427

iphone-6-battery

A Reuters egyik legutóbbi beszámolója az elemzők jóslataira támaszkodik, akik szerint hatalmas előrelépést tehet meg az Apple az iOS készülékek üzemidejének növelését illetően. Ha minden igaz, akkor az almások már megkezdték a saját, úgynevezett energiagazdálkodási chipjeik megtervezését.

Voltaképp mi az az energiagazdálkodási chip? Lényegében ez az egység felel azért, hogy egy iPhone hogyan osztja be az energiaforrásait. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez a chip szabályozza, hogy mennyi energiát kap az iPhone és azt mire használja fel. Például megszabhatja, hogy mennyi energiát vegyen fel a CPU vagy a GPU egy-egy alap feladat végrehajtásakor, illetve amikor maximális kihasználtság alatt áll a készülék. Az Apple jelenleg egy olyan PMIC (power management integrated circuit) komponenst használ, amit a Dialog fejlesztett ki számukra.

No már most ha helyesek az elemzői becslések, akkor 2019-re saját chipet fejleszthet ki az Apple. Ha megnézzük, akkor az elmúlt évek folyamán több olyan szakembert sikerült átcsábítaniuk, akik korábban hasonló témakörben tevékenykedtek. Ha a vállalat bemutatja saját chipjeit, akkor azzal lényegében mindent energiahatékonyabban szabályozhatnak kezdve onnan, hogy hogyan töltődik a telefonunk. Végeredményben pedig ez egy jelentős előrelépést jelenthet majd az iPhone, iPad vagy akár az Apple Watch üzemidejének a növelésében.

Nem érdemes arról sem megfeledkezni, hogy az Apple által fejlesztett A szériás chipek is igencsak erősek. Elég összevetni mondjuk egy Snapdragonnal, ami sokszor nagyobb órajelen és több maggal üzemel. Ha az almásoknak sikerül az energiagazdálkodásért felelős chipet is maguk megtervezniük, akkor bizony jóval elégedettebbek lesznek a felhasználók azért a plusz üzemidőért, amit kisajtolnak a készülékből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ed - 2017.04.12. 20:15

    Ja, lesz max 10%. Nincsenek csodák ne álmodozzatok!

  2. Peti - 2017.04.13. 08:36

    Ha most éppen kibír 10-11 órát, az a 10% elèg sokat jelent. De több lesz az annál.

  3. Dr. Alban - 2017.04.16. 05:23

    Huha, 2100-ra pedig mar lehet nem kell konnektorrol konnektorra jarni majd az iphoneunkkal! Micsoda innovacio!

Szólj hozzá Te is!