Már nem az Apple gyártja a legjobb laptopokat

HusztiD 2017.04.11. 11:57 Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 1 204

13-inch-macbook-pro-touch-bar

A Laptop Mag elkészült a szokásos évi felmérésével, melyben mindig a legjobb és a legrosszabb laptop brandeket keresik. Az elmúlt évek folyamán töretlenül vezette az Apple a toplistát, azonban idén sikerült helyet cserélniük a Lenovo-val, így egyből az ötödik helyre estek vissza.

Ha pontosak akarunk lenni, akkor az Apple még 2010 folyamán foglalta el magának az aranyérmes első helyezést, amelyről hosszú éveken át kimozdíthatatlanok voltak. Most, hét évvel később pedig egyenesen az ötödik helyre csúsztak vissza, mivel olyan gyártók előzték meg őket, mint a már említett Lenovo, Asus, Dell és HP. Érdemes egyébként az alábbi diagramra vetni egy pillantást, hiszen ebből remekül látszik, hogy hogyan teljesítettek a gyártók az elmúlt öt év folyamán.

LTP_BWB_2017-rank-over-time_v2.1

A Laptop Mag szakijai egyébként több szempontot vettek figyelembe a rangsoroláskor. Megnézték, hogy milyen volt egy-egy brand értékelése, dizájnja, támogatottsága, innovációja, értékállósága és a garanciája. Az alábbi táblázaton pedig remekül kivehető, hogy maximálisan hány pont volt kiadható egy-egy szempont figyelembe vételével. Az összesített, maximálisan kiadható pontszám 100 volt, azonban az első helyezett is csak 90-et ért el belőle.

LTP_BWB_2017-bar-chart_v2.1

Érdemes megnézni az Apple számait. A brand értékelése viszonylag még rendben volt, hiszen 35-ből 28 pontot kaptak, míg dizájnnál is csak 2 pontot vesztettek. A támogatottság szintén rendben van, hiszen itt egy pontot sikerült veszteniük. Ha az innovációról beszélünk, akkor ott 3 pontot buktak, míg az értéknél tapasztalható a legnagyobb különbség, hiszen ott 15-ből csak 6 pontot kaptak. Ha pedig a garanciáról van szó, akkor ott a maximálisan kiadható értékelést kapták. Ezek alapján az almások 78 pontot szedtek össze, ami összesítettben az ötödik helyig volt elegendő.

ltp_bwb_2017-indiv-chart_v2-0_apple

Tavaly ősszel, amikor megjelent a 2016-os MacBook Pro széria akkor számos pozitív és negatív kritika érte az Apple-t. Természetesen ez közrejátszott a mostani rangsorolásnál, ami teljesen meglátszik, hiszen 5 helyet zuhantak hátra. Reméljük, hogy Tim és csapata tényleg tartja a szavát, így sokkal jobban átgondolják a jövőbeli Mac és MacBook felhozatalt, amivel ismételten visszakerülhetnek az első helyre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Sohi - 2017.04.12. 06:38

    Én évek óta Macbook Prot használok, sokan szidják az aktuáli gépet, de szerintem brutálisan gyors, szép, használható. Akksi simán bír egy teljes (10-12 órás) munkanapot. Kivéve ha tervezek a Radeon 460 lefelezi az akksi üzemidőt. Usb-c semmi hátrányt nem okozott, lecserértem minden usb-s cuccom csatlakozóját usb-c-re így nem kell átalakító semmihez. 1 milliót ha valaki ki tud fizetni nem hiszem, hogy 10e Ft kábel gondot okoz.

  2. Mitulas bati - 2017.04.17. 10:20

    Ha tényleg pontosak akarunk lenni, akkor a hatodik helye esett vissza.
    Azért csodálatosak ezek a szaki-makik. Csupa fontos és hasznos dolgot vizsgáltak. Szerencsések, hogy van ilyene idejük.

Szólj hozzá Te is!