Ígéretes lesz az új Mac Pro frissítés; jól pörög az Apple Music – mi történt a héten?

HusztiD 2017.04.08. 16:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 198

Ismételten egy eseménydús héten vagyunk túl, hiszen olvashattunk a jövőre érkező Mac Próról, valamint újabb pletykák is felröppentek az iPhone 8-at illetően.

iphone-2g-apple-design-book

Hivatalos: jövőre teljesen újragondolt, sokkal modulárisabb Mac Prót ad ki az Apple

Talán többeteknél felmerült a kérdés, hogy az Apple miért nem frissíti végre a Mac Pro vonalat. Tudjuk nagyon jól, hogy a legutóbbi frissítés még 2013 végén volt esedékes, azóta pedig síri csend honolt a masináról. Legalábbis eddig, ugyanis a kaliforniaiak többek közt meghívták a Daring Fireball főszerkesztőjét, John Grubert a főhadiszállásukra, ahol nagyon értékes dolgokat osztottak meg.

mac-pro

Bővebben itt.

Vajon melyik zenestreamingelő szolgáltató fizet a legjobban?

A Recording Industry Association of America jóvoltából készült egy felmérés arra irányulóan, hogy milyen volt az Egyesült Államokban a zene piac az előző év folyamán. Összesítettben elmondható, hogy maga a szegmens 11,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest, miközben a zenestreamingelő szolgáltatók egyre nagyobb népszerűségre törnek.

maxresdefault2

Bővebben itt.

Továbbra is ellenállást mutatnak az Ausztrál bankok az Apple-lel szemben

Tavaly november folyamán kezdődött az egész kalamajka az Ausztrál bankokat és az Apple-t illetően, azonban még mára sem ért véget az ügyük. Mint hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, a helyi bankok egyszerűen nem engedélyezik az Apple számára az Apple Pay elterjedését a kontinensen, hiszen az almások is megtagadták, hogy a készülékeikben lévő NFC chiphez hozzáférést adjanak más szolgáltatók számára.

Apple-Pay-title

Bővebben itt.

Hamarosan saját fejlesztésű GPU-val támad az Apple

Az Imagination Technologies nem olyan rég megerősítette a pletykát, mely szerint az Apple a jövőben nem kívánja igénybe venni saját grafikusmotorjaikat az iOS eszközeikben. A brit vállalat szerint az almások egy saját GPU-t terveznek, amivel lecserélik a jövőbeli készülékek grafikus meghajtóit.

performance_hero-640x413

Bővebben itt.

Az iPad Mini a felelős a csökkenő eladásokért?!

Az utóbbi évek alkalmával folyamatosan olvashatunk arról, hogy csökkenőben a tablet piac, valamint, hogy az Apple sem tudja megakadályozni ezt a tendenciát. Immáron több éve, hogy alul teljesít az Apple, de az Above Avalon legújabb felmérése kicsit más szemszögből vizsgálja a témát.

og_image

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején láthattuk a legújabb Apple Watch és iPad Pro reklámokat, ami után nem sokkal megérkezett az iOS 10.3.1-gyes frissítés. Az iFixit csapata szokásukhoz híven szétkapta az új iPad-et, ami kísértetiesen hasonlít az első generációs iPad Air-hez, majd megcsodálhattunk egy újabb remek iPhone 8 koncepciót. Ugyan még semmilyen hivatalos infót nem tudunk az ősszel érkező új telefonról, de már most nagy siker elé néz, valamint megtudhattuk, hogy mikor lesz esedékes a 2017 Q2-es pénzügyi konferencia.

maxresdefault

A hét második felében felmerült, hogy ezer dollár alatt lehet az iPhone 8 indulóára, majd egy hasznos Apple Watch szabadalomról egyaránt olvashattunk. Újabb veterán dizájner hagyta ott az Apple-t, ami után jött a pletyka, hogy akár novemberre csúszhat az idei iPhone rajt. Végül megjelent az Apple saját kép és videószerkesztő alkalmazása a Clip, valamint megtudtuk, hogy korábbi Spotify és YouTube vezetővel erősíti csapatát az almás vállalat.

Ezek jutottak a 2017-es év tizennegyedik hetére. Maradjatok velünk, hiszen jövő héten is lesznek további érdekes hírek, pluszban nem kizárt, hogy újabb bétákat ad ki az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!