Terrorizmus miatt tiltják a repülőgépeken való tablet és laptop használatot

HusztiD 2017.04.07. 10:25 iPad, Kiemelt hírek 0 db 235

ipad

Úgy tűnik egyre szigorúbban veszi az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok kormánya a kütyük használatát, hiszen úgy tervezik, hogy kitiltják a tableteket és laptopokat a repülőgéppel való utazások alkalmával. Vagyis pontosabban fogalmazva vihetjük magunkkal a nagyobb csomagjainkban, de a kézi poggyászainkban viszont nem.

És miért? Mivel ezzel a lépéssel próbálják meg minél jobban kiszorítani a terrorizmust. Az amerikai belbiztonság szerint ezen módszerrel elkerülhetik azt, ha valaki egy iPad-nek álcázott bombát csempész fel, mivel a gépen nem tudják a táskáikból elővenni a készülékeiket, hiszen az ellenőrzés szigorúan kiterjed erre a kritériumra.

A lépésnek köszönhetően egyenesen azokat az utasokat céloznák meg, akik kézi táskával utaznak, hiszen ebben tökéletesen elfér akár egy iPad-nek álcázott bomba. A mostani beszámoló szerint a terroristák leginkább az üzemanyag tartály közelébe ülnek, egy ablakhoz közeli helyen, mivel itt a leghatékonyabb robbantani.

Kínában sok hamis és működőképtelen iPad utánzat vásárolható meg, amelyet ilyenkor nagy erőszeretettel szereznek be a terroristák, hogy robbanó szerkezetté alakítsák át. Természetesen nem mindenhol lesznek kitiltva a kütyük, hiszen leginkább a Közel-keleti és Észak-afrikai járatokon lépnek érvénybe az új tilalmak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!