Hamarosan saját fejlesztésű GPU-val támad az Apple

HusztiD 2017.04.04. 11:57 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 197

performance_hero-640x413

Az Imagination Technologies nem olyan rég megerősítette a pletykát, mely szerint az Apple a jövőben nem kívánja igénybe venni saját grafikusmotorjaikat az iOS eszközeikben. A brit vállalat szerint az almások egy saját GPU-t terveznek, amivel lecserélik a jövőbeli készülékek grafikus meghajtóit.

A britek számára az Apple a legnagyobb kuncsaftjuk. Az iPhone, iPad, iPod, Apple TV és Apple Watch-ban egyaránt megtalálhatóak a PowerVR GPU-k, amelyek számára nem okoz gondot meghajtani egy-egy komolyabb játékot. Az előző év folyamán a két vállalat kapcsolata bearanyozódni látszott, ugyanis az Imagination Technologies 75,9 millió dollár bevételre tett szert, míg az idén, április 30-val bezárólag akár 81,2 millió lehet ez a szám az elemzők szerint.

Nem idegen az Apple-től, hogy saját hardverelemeket fejleszt ki, ugyanis elég csak az A szériás processzorokra gondolni. Az almások nem voltak restek megtervezni egy saját ARM chipet, amit nagy előszeretettel használnak azóta is az eszközeikben. Viszont egy kérdést felvet, hogy mi lesz akkor, ha az Apple is GPU-t fejleszt. Mikorra várható? A brit vállalat szerint rettentően nehéz dolga lesz a kaliforniai vállalatnak, ugyanis elölről kell kezdeniük mindent, ami mellett még alaposan oda kell figyelniük a licencelésekre egyaránt.

Feltehetően az iPhone 8-ban és az iPad Pro következő generációjában még mindig a PowerVR GPU-k lesznek megtalálhatóak, azonban nem kizárt, hogy a következő évi készülékekben már bemutatkozik az almások saját megoldása. Az Apple-t egyébként több nagyobb hírportál is megkereste ebben az ügyben, de egyelőre nem kívánják kommentálni a dolgokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!