Továbbra is ellenállást mutatnak az Ausztrál bankok az Apple-lel szemben

HusztiD 2017.04.03. 17:55 Apple Pay, Kiemelt hírek 0 db 204

Apple-Pay-title

Tavaly november folyamán kezdődött az egész kalamajka az Ausztrál bankokat és az Apple-t illetően, azonban még mára sem ért véget az ügyük. Mint hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, a helyi bankok egyszerűen nem engedélyezik az Apple számára az Apple Pay elterjedését a kontinensen, hiszen az almások is megtagadták, hogy a készülékeikben lévő NFC chiphez hozzáférést adjanak más szolgáltatók számára.

Újabb fordulóponthoz érkezett a dolog, ugyanis a helyi bankok hivatalosan megtagadták az Apple-lel való tárgyalásokat. Az úgynevezett anti-kartell szabályok szerint a bankoknak egyenként kellene tárgyalniuk a kaliforniai vállalattal, mivel ez biztosítaná lényegében a fair-play szabályokat.

Az Ausztrál Verseny és Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke, Rod Sims egy közleményben tudatta, hogy egyáltalán nem elégedett ezzel a hozzáállással, hiszen pont az lenne a lényege, hogy a felek közös dűlőre jussanak. Sajnos a helyi bankok csak közösen hajlandóak tárgyalni az Apple-lel, azonban ez már nem esik bele az anti-kartell szabályaiba.

Úgy tűnik, hogy nem egészen döccenőmentes az az út, mire a feleknek sikerül megegyezniük. Eddig úgy volt, hogy idén márciusra hozza meg végső döntését a bizottság, de ez egyelőre elmaradni látszik. Feltehetően már nincs messze a történet vége, így kíváncsiak leszünk, hogy mire lesz az ügy végeredménye. Az eddigi jelek szerint az Apple-nek kedvez leginkább a helyzet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!