Az iFixit szerint az Apple újra kiadta az első generációs iPad Air-t

HusztiD 2017.04.03. 15:55 iPad 3 db 655

iFixit-teardown-9.7-inch-iPad-2017-image-001

Ahogyan várható volt, az iFixit lecsapott a nem olyan régen megjelent új, 9,7 colos iPad-re. A szokásos szétszerelés után pedig egy eléggé érdekes dolgot állapítottak meg: az Apple lényegében újracsomagolta az első generációs iPad Air-t.

A szakértők szerint kísértetiesen hasonlít az első generációs iPad Air és a mostani modell. Belső felépítése teljesen ugyanaz, csupán kisebb különbségek vannak, amik például az új chipekre terjednek ki. Ezen felül az új tablet megkapta az iOS készülékekből már egy jó ideje ismert Touch ID-t, ami eleve egy jó dolog, viszont külön felhívták rá a figyelmet, hogy ha elromlik az ujjlenyomat olvasó, akkor annak cseréjéhez az alaplapot is a kukába kell dobni, akárcsak a többi iOS ketyere esetében.

A másik dolog, hogy az Apple úgy reklámozza az új tabletet, mint ami egy sokkal fényesebb kijelzővel rendelkezik. Erre az iFixit próbált rájönni, de igazából ők is tanácstalanok voltak, hiszen kérdés az, hogy mihez hasonlítva fényesebb? Az eredeti Air-hez képest ők nem tapasztaltak szignifikáns különbséget.

Végezetül szokás szerint leosztályozták, hogy mennyire szerelhető a tablet. Sajnos 10-ből 2 pontot kapott az új üdvöske, hiszen egyedül két pozitív dolgot hoztak fel mentségére: az LCD panel könnyed cseréjét, valamint hogy az akkumulátor nincs az alaplaphoz forrasztva. És a negatívumok? Szinte mindent felhoztak amit fel lehet, mivel lényegében nagyon macerás az új tablet szervizelése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Antimilan - 2017.04.03. 21:08

    Hatalmas mélyrepülésben az apple. Sokáig nem bírta Steve nélkül

  2. Bigyo - 2017.04.03. 23:06

    Hat en ezt nem mondanam. Inkabb raktar kisopres tortenik. Valoszinu rajottek hogy sok a bent maradt alkatresz. Egy kicsit a regibol egy kicsit az ujabbol. Olyan mint amikor a maradek kajakbol egy ujat csinal a szakacs.

  3. Antimilan - 2017.04.05. 00:15

    Lehet, de az olyan étterem nem is kap Michelin-csillagot.

Szólj hozzá Te is!