Bizonyos szempontból túlszárnyalta az Apple Music a Spotify-t!

HusztiD 2017.03.31. 13:55 Apple Music 1 db 306

apple-music-streaming

Ha szóba jön az Apple Music és Spotify párharca, akkor tudjuk jól, hogy melyikőjük rendelkezik több előfizetővel. Viszont mi van akkor, ha az egyedi felhasználókat vizsgáljuk? Akkor bizony az Apple diadalmaskodik. Legalábbis erre ad következtetést a Verto elemzőcsapat legújabb felmérése.

Az adatok az idei év februári hónapját tükrözik. Ekkor az Apple Music-nak összesen 40,7 millió egyedi felhasználója volt. Ezekbe az adatokba csak a mobil rendszerek tartoznak bele, míg a gépes, tehát az iTunes általi látogatások nem számítanak. Második helyen a Pandora végzett 32,6 millióval, míg harmadikon a Spotify 30,4 millióval. A dolog érdekessége, hogy ezen adatokba már a mobilos és PC-s adatok egyaránt beletartoznak.

És hogy lehet az Apple Music-nak több egyedi felhasználója? A szakik szerint ez a 3 hónapos próbaidőszaknak köszönhető, ugyanis ezt jóformán mindenki kipróbálja. Érdekes egyébként, hogy tavaly december folyamán az almások szolgáltatása még csak 20 millió előfizetővel bírt, holott a Spotify már 50 millióval büszkélkedhet. Ezekből pedig úgy tűnik, hogy úgy tűnik, hogy bizony nem minden az előfizetők száma, hiszen nem csak belőlük épül fel egy felhasználói bázis.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2017.04.01. 10:32

    Sőt abban is megelőzi a spotit, hogy sokkal hosszabb a neve rgo több betű több tudás:)))))

Szólj hozzá Te is!