Új szabályozásnak köszönhetően egyre jobbá válik az App Store

HusztiD 2017.03.30. 17:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 222

app-store

Az utóbbi hónapok folyamán igencsak rágyúrtak az almások az App Store-ra, hiszen már hetekkel ezelőtt olvashattunk, hogy mennyi változás történt. Legutóbb például arról adtunk hírt, hogy közel 200 ezer appot törölhetnek a digitális áruházból, most viszont a VentureBeat újabb infókat közölt le.

A beszámoló szerint az almások az elmúlt egy hónapban szigorítottak. Mostantól egy fejlesztő nem tüntetheti fel egy alkalmazás nevében, leírásában, képeiben vagy ikonjában az adott app árazását. Ez leginkább az ingyenes programoknál okoz gondot, hiszen ott a fejlesztők mindig kiírják már az alkalmazás nevéhez, hogy ingyenes, hiszen így jobban töltik a felhasználók.

freeappsrejected-800x504

Ha mostantól valaki a kész alkalmazását az Apple-nek küldi jóváhagyásra, akkor emiatt azt a visszajelzést kapja, hogy az nem felel meg az előírásoknak. Ameddig nem módosítja a kért dolgokat, addig bizony nem lesz elérhető az App Store-ban az adott program.

És miért jó ez a dolog? Mivel ezzel a lépéssel tovább takarítják az App Store-t. Nem mellesleg az sem utolsó szempont, hogy nem fogunk olyan appokkal találkozni, aminek mindenhol oda van írva az ingyenes jelzője, holott alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmazhat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!