Ezért lesz jobb, ha a kijelzőbe építi az ujjlenyomat olvasót az Apple

HusztiD 2017.03.29. 17:55 Apple, iPhone 1 db 671

iphone-8-concept-embedded-fingerprint-reader

Korábban számos szabadalmat olvashattunk arról, hogy az Apple hogyan integrálná az iPhone kijelzőjébe az ujjlenyomat olvasót, valamint az utóbbi pletykák szintén erről szóltak. Most egy újabb, az almások által beadott szabadalom látott napvilágot, ami szintén megerősíti azt a pletykát, hogy a közeljövőben egy újdonsült Touch ID-t kapunk.

Az új leírásban két jól ismert problémát old meg az Apple. Tudjuk jól, hogy ha kissé vizes, piszkos vagy izzadt a kezünk, akkor a Touch ID nem mindig ismeri fel az ujjlenyomatot az esetek túlnyomó többségében. Ezen felül az sem mindegy, hogy mennyire erősen érünk az olvasóhoz. Ha túl erősen, vagy gyengén érintjük meg, akkor sem kap megfelelő minőségű képet a lenyomatunkról a szenzor.

Viszont ha a kijelzőbe építi a szkennert az Apple, akkor ezektől az ismert problémáktól elköszönhetünk. Elviekben sokkal megbízhatóbb az a megoldás, ha egyenesen a kijelzőbe van implementálva a szenzor, mintsem egy külön gombban. Sokkal jobb minőségű lenyomatot tud készíteni a rendszer, függetlenül attól, hogy most vizes ujjal érintjük-e meg.

Természetesen ez a szabadalom sem jelenti még az, hogy az iPhone 8 kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval érkezik, viszont ebből már lehet arra következtetni, hogy milyenek lesznek az elkövetkezendő évek újdonságai. Természetesen még most is megvan rá az esély, hogy egy hasonló eljárással mutatják be a csúcsmodellt, de ezt azért egyelőre ne vegyük atombiztosra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pool - 2017.04.03. 10:10

    Nemtudom elképzelni h a vizes újbegyet betudná valami 100% osan elvasni.

Szólj hozzá Te is!