Eddig soha nem látott magasságokba emelheti az Apple-t az iPhone 8

HusztiD 2017.03.29. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 931

iphone-8-concept

A Nomura Instinet egyik befektetője, Jeffrey Kvaal megrakta tétjeit, aki szerint soha nem látott rekordokat dönthet meg az Apple az ősszel érkező iPhone 8-cal. Az eddigi elemzői értékelések eléggé vegyesek, de zömében elmondható, hogy mindenki rekord évvel számol.

Jeffrey szerint ősszel az AAPL értéke 150 és 165 dollár közé állhat be. Korábban az elemzők még csak 145-150 dodót saccoltak, de ez kicsit túllő ezen a célon. Nem hiába lesz ennyi, ugyanis a szakértő számításai alapján az Apple az októbertől december végéig terjedő időszakban 87 millió iPhone-t adhat el. Tudni illik mindig ez a karácsonyi időszak a legerősebb negyedéve az almásoknak (meg jóformán minden vállalatnak), így nem kizárt, hogy ezt valóban megdöntik. És ha a 2018-as pénzügyi évet nézzük? Akkor bizony 260 millió eladott iPhone-ra saccolt.

A Wall Street elemzői kicsit ennél kevesebbel számoltak, de szerintük a karácsonyi időszakban 82 millió telefont, míg a 2018-as pénzügyi évben 239 milliót szállítanak le. Valamivel kisebbek ezek a számok, de végül ha ezt sikerül megdöntenie a kaliforniai vállalatnak, akkor már így is egy olyan újabb rekordot fognak felállítani, amit utána nem igen fognak megdönteni egy jó darabig.

Érdemes lesz tényleg kivárni, hogy milyen lesz az iPhone 8, hiszen sok múlik azon, hogy milyen újdonságokkal mutatja be az Apple. Ha valóban helytállóak a korábbi pletykák és tényleg annyi újítást kap, akkor úgyis nagyobb lesz rá a kereslet. Viszont ha valamiért mégsem egy hasonlót mutatnak be, akkor bizony nem olyan biztos, hogy sikerül újabb csúcsokat felállítaniuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!