Napokon belül megindul az iPhone 8 processzorának tömeggyártása

HusztiD 2017.03.28. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 241

iphone-8-concept-01

Ugyan még fél évre van az új iPhone-ok bejelentése, de az Apple partnerei már gőzerővel készülnek a tömeggyártásra. Ezúttal az Economic Daily News számolt be arról, hogy a TSMC április folyamán megkezdi az A11-es chipek gyártását, melyek a következő csúcsmodellekben kapnak helyet.

A jelenleg piacon lévő iPhone 7 modellekben az A10-es processzor dolgozik. Többek között az Apple ebben mutatta be a saját 4 magos megoldását, hiszen két rendes és újabb két, úgynevezett alacsony fogyasztású mag teszi benne a dolgát. A jelenlegi információk alapján tovább viszik ezt az architektúrát az almások, azonban immáron 10 nanométeren.

Tudni érdemes, hogy minél kisebb egy processzor gyártástechnológiája, annál energiatakarékosabb. A jelenlegi A10-es processzorok 16 nanométeres gyártástechnológiával készültek, így ha valóban helyesek a mostani hírek az új chip technológiáját illetően, akkor bizony sokkalta jobb lesz annak az energiatakarékossága, ami mellett természetesen jobb teljesítményt hoznak ki belőle.

Egyelőre pontosabb adatokat nem tudni, hogy milyen lesz maga a chip, de ha az elmúlt évek történéseit nézzük, akkor most is várhatunk egy szignifikáns sebesség előrelépést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!