600 millió iCloud felhasználói fiók állhat veszélyben

HusztiD 2017.03.24. 10:25 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 594

Apple_Hacked

A Fortune beszámolója szerint hackerek zsarolják az Apple-t, hiszen állításuk szerint több, mint 600 millió iCloud felhasználói fiókhoz van hozzáférésük. A hír hamar elterjedt, amire a kaliforniai vállalat sem volt rest egy hivatalos közleményt kiadni.

Az úgynevezett ‘Turkish Crime Family’ hackercsoport azzal az érdekes állítással állt elő, mely szerint több százmillió felhasználói fiókot tudnak megsemmisíteni. Természetesen ezzel egyből felkeresték az almásokat, akiktől 150 ezer dollárt kérnek kárpótlásul, amire április 7-ig van határidejük. És mi lesz, ha nem fizetnek? Akkor bizony több millió fiókot fognak letörölni, ergo mindent elveszthetnek a felhasználók.

Az Apple reagált a dolgokra és egy szóvivő elmondta, hogy semmilyen hátsó ajtó nincs a rendszereikhez az iCloud-ot vagy az Apple ID-t illetően. Az almások állandóan monitorozzák a nem hitelesített hozzáféréseket a felhasználói fiókokhoz, így könnyen le tudják buktatni, ha valaki feltör egyet. No meg ott van a kétfaktoros hitelesítési eljárás egyaránt, ami szintén megnehezíti a dolgokat az illetéktelenek számára.

Úgy tűnik, hogy a kaliforniaiak nem fognak egy vasat sem fizetni, hiszen szerintük lehetetlen az, hogy ennyi fiókhoz férjenek hozzá. Természetesen sok szakértő szkeptikus az ügyben, s úgy hiszik, hogy a csoport csak blöfföl, hogy pénzt csaljon ki az almásokból. Mindenesetre érdemes lesz megnézni, hogy mi történik április 7-én, de mi csak remélni tudjuk, hogy valóban nincs hozzáférésük, különben hatalmas káosz lesz az almás felhasználók körében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2017.03.24. 10:51

    Az összeg is elég vicc amit követelnek. Kamu.

  2. Éliás Zsolt András - 2017.03.25. 04:31

    Április 1.-e van?

Szólj hozzá Te is!