Készülőben egy AR-képes okosszemüveg

HusztiD 2017.03.23. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 427

ar

Tim Cook korábban többször beszélt az AR és VR témáról, ahol mindig kifejtette, hogy az Apple sokkal inkább a kiterjesztett valóságban látja a lehetőséget. Ezzel kapcsolatosan most a Bloomberg számolt be újabb infókról, amely szerint hamarosan jöhetnek az almások AR képes készülékei.

A mostani források szerint az Apple több száz mérnököt állított rá az augmented reality-re. Pontos infókat ugyan nem közöltek, de annyit igen, hogy először az iPhone-ban fog megjelenni az AR funkció, amely igencsak kihasználja a telefon kameráját. Elvileg itt több funkció lesz elérhető, amely hasznos segítsége lehet a felhasználóknak a mindennapjaik során, vagy mondjuk egy kép készítésekor.

A másik infó pedig még ennél is izgalmasabb. Régóta tudni véljük, hogy az AR először az iPhone-ban fog bemutatkozni, azonban az oldal információi szerint ezek után az almások egy szemüvegbe fogják mindezt beépíteni. Egyelőre erről sincsenek pontos infók, de lehetséges, hogy a kaliforniai vállalat a Google által már feltérképezett ‘okosszemüveg’ témát szeretnék feszegetni. Elviekben a német Carl Zeiss lehet az almások segítségére, de ennél bővebb információkat egyelőre nem tudni.

Jó ötlet lehet, ha sikerül megfelelően kiviteleznie az Apple-nek egy okosszemüveget, azonban mivel ez is csak egy kiegészítő, mintsem egy telefon, így kevésbé lesz rá kereslet. Bár egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudni róla, így hülyeség lenne ezt állítani, ugyanis még bármit bemutathatnak az elkövetkezendő évek folyamán.

Ti mit gondoltok? Vevők lennétek egy AR-képes okosszemüvegre?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2017.03.24. 10:36

    Mivel en szemuveges vagyok igy jo otletnek tartom. Mar ha meg tudjak csinalni ugy hogy a keret barmilyen lencsere tudjon dolgozni. Pl a CarPlayt is ha rakotnek akkor nem kellene sokat a navigaciora figelni csak atzoomolni es maris biztonsagosabb a vezetes. Bar felek attol hohy Johnny Mnemonic iranyba megy el a dolog.

Szólj hozzá Te is!