Két új kutatóközpontot hoz létre Kínában az Apple

HusztiD 2017.03.22. 13:55 Apple 0 db 91

shanghai-part2-53

Ha Kínáról van szó, akkor bizony az előző év folyamán sem volt rest az Apple, ugyanis Tim megígérte, hogy új kutatóközpontot hoznak létre. Most újabb infókat kaptunk, hogy a kaliforniai vállalat újabb beruházásokat tervez 500 millió dollár értékben.

Ebből a pénzből összesen két új irodát nyitnak meg, melyek közül az egyik Sanghajban, míg a másik Szucsouban lesz. A hivatalos információk szerint az új kutatóközpontokban leginkább műszaki szakértők lesznek, akiket első sorban a Pekingi, Csinghuai és a Sanghaji egyetemekről készülnek felvenni. Az ígéretek szerint az almások amúgy is szoros partneri kapcsolatot kívánnak ápolni ezekkel az egyetemekkel.

Nem mellesleg azért lesznek jók az új kutatóközpontok, mivel közel helyezkednek el az ellátási láncokhoz, így az Apple részére ismételten könnyebb lesz a velük való együttműködés. Kínában jelenleg 4,8 millió ember számára teremtettek munkát az almások, ezek közül pedig 1,8 millióan tevékenykednek iOS alkalmazásfejlesztőként. Eléggé lenyűgöző számok ezek, melyek csak tovább gyarapodnak majd az elkövetkezendő időszakban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!