Kínában jelentősen visszaesett az iOS népszerűsége

HusztiD 2017.03.20. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 120

271138-640

A Kantar Worldpanel új felméréssel állt elő, melyben a tavaly november és idén január között eladott okostelefonokon futó operációs rendszerek megoszlásait vizsgálták. A kutatásban külön országokra vannak lebontva az arányok, így elmondható, hogy mindenhol más és más volt a piaci trend.

Az EU5-ben a külön-külön listázott Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország szerepel. Itt elmondható, hogy az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 1,4 százalékot nőtt az Androidosok tábora, míg az iOS-esek 2,4 százalékkal gyarapodtak tovább, miközben a Windows 3,7 százalékos visszaesést könyvelt el magának.

USA-ban már 1,8 százalékot csökkent a Google, további 1,3-at a Microsoft rendszere, míg az Apple-é 2,9 százalékot nőtt. Elemzők szerint legjobban itt érződött a robbanó Galaxy Note 7 története. Kínában viszont egyáltalán nem tántorította vissza az eset a felhasználókat, hiszen ott 9,3 százalékkal nőtt az Android, míg 8,4 százalékkal csökkent az iOS. Ez igazából a kisebb gyártók népszerűségének tudható be, mint az Oppo és a Vivo.

kantar-2017

Végezetül elmondható, hogy a legnépszerűbb almás telefont az iPhone 7 volt az alábbi országokban, ami egyáltalán nem okoz nagy meglepetést. Természetesen érdekes lenne megnézni, hogy nálunk Magyarországon mi a helyzet, de sajnos a mi piacunkat nem vizsgálta a Kantar. Vélhetően nálunk egyaránt elmondható ugyanez az arány, mint az EU5 országok esetében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2017.03.21. 18:33

    Egyértelműen azért, mert a kínai telefonok egyrészt már most jobb mint az iPhone ár érték arányban. Amerikában azért több az iPhone mert a kínai telefonokat nem nagyon forgalmazzák, különben ott is vezetne.

Szólj hozzá Te is!