Az Apple és a Samsung párosa dominálhatja idén az OLED piacot

HusztiD 2017.03.17. 15:55 iPhone 0 db 120

iphone-display

Új beszámolóval állt elő a Digitimes, amely ezúttal azt állítja, hogy idén az Apple és a Samsung párosa lesz a két top gyártó, akik OLED kijelzővel szerelt telefonokat kínálnak. Amennyiben igazak az oldal legújabb információi, akkor az Apple 75 millió panelt rendelt be a Samsungtól az idei év folyamán, ami nagyjából az OLED piac 15 százalékát teszi ki.

Persze ezek a számok jócskán elmaradnak a Samsungétól, hiszen ők saját maguk megtartják az OLED panelek 56 százalékát. Az elemzők szerint ez a két gyártó lesz idén a top, akik OLED kijelzővel felvértezett készüléket kínálnak. Természetesen lesz több vállalat, akik szintén OLED-del szerelt okostelefont kínálnak, azonban jelenleg annyi megrendelésük van a gyártóknak, hogy hogy igazából hiánycikk lesz. Például a Huaweinek szintén lesznek ilyen panellal szerelt készülékei, azonban nagyon limitált mennyiségben.

Mivel a Digitimes sokszor közöl le érdekes pletykákat, ezért ezt sem kell készpénznek venni. Amennyiben igaz a hír, mely szerint 75 millió egységet rendelt le az Apple, akkor már-már biztosra vehetjük, hogy idén valóban OLED-re vált az Apple. Bár ilyen mennyiségnél továbbra is kérdés, hogy csupán az iPhone 8-nál fog arra váltani, vagy esetleg több modellnél egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!