Immáron benne van a legismertebb programozási nyelvek között a Swift

HusztiD 2017.03.16. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 485

swift-16-9

A programozási nyelvekkel foglalatoskodó Tiobe Index új beszámolóval állt elő. Havi szinten mérik, hogy mely programozási nyelv hogyan szerepel. Ezen adatokból jött, hogy az Apple által 2014-ben bemutatott Swift immáron a tizedik legnépszerűbb, melyet a programozók használnak.

Az adatok egyébként hozzáértő mérnökök, kurzusok és egyéb gyártóktól származnak. Ezek mellett még a Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube és a Baudu segítségét használták, hiszen ezzel is képesek mérni egy-egy programozási nyelvnek az értékelését és elterjedtségét. A kimutatásból egyébként nem derültek ki nagy titkok, hiszen még mindig az Objective-C a leggyakrabban használt programozási nyelv, míg a Swift egyre ismertebbé vált az utóbbi években.

Érdemes megjegyezni, hogy a szakértők szerint csúcs-közeli állapotot ért el a Swift. Szerintük ennél feljebb már nem igazán fog menni a népszerűsége, mivel erősen az Apple ökoszisztémájára van építve. És mi a lényege az ilyen beszámolóknak, amivel előálltak? A vállalat szerint az első célja, hogy megmutassák a fejlesztők és vállalatok számára, hogy melyik nyelv mennyire ismert, így könnyebben el tudják dönteni, hogy milyen nyelven szeretnének fejleszteni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!