Vadássza az Apple a szabálytalanul eljáró fejlesztőket

HusztiD 2017.03.10. 10:25 App Store, Egyéb 0 db 211

app-store

Nem olyan régen értesítette az Apple a fejlesztőket arról, hogy kukába dob minden olyan alkalmazást, amelyek úgynevezett “hot code push” SDK-t alkalmaznak. Tudjuk nagyon jól, hogy az App Store-ban úgy jelenhet meg egy alkalmazás, ha azt előtte az almások engedélyezik. Erre azért van szükség, mivel így kiszűrik az adathalász programokat, valamint nem engednek mindenféle minősíthetetlen alkalmazás megjelenését.

A napokban történt egy olyan eset, hogy a Rollout.io megkerülte az almásokat a már említett “hot code push” SDK által. Kiadtak egyik programjukhoz egy olyan frissítést, amely valamelyest megváltoztatta annak a működését és funkcionalitását. Ergo szembe mentek az Apple-lel, hiszen a korábban engedélyezett alkalmazás lényegében olyan új funkciókkal bővült, ami szembe ment az almások nézeteivel. Magyarán mondva ez az SDK lehetővé teszi, hogy hozzáértők módosítsák az alkalmazásokat – nagyjából olyan ez, mint a jailbreak, amivel számos lehetőséget hozhatunk elő az iOS-ből.

Szóval aki ezentúl ezzel az SDK-val próbálja megkerülni az almásokat, azoknak az alkalmazásai bizony törölve lesznek az App Store-ból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!