Kimagaslóan hódít a vállalati szférában az Apple

HusztiD 2017.03.08. 11:57 iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 0 db 195

jamf-apple-survey

Évről évre készít felméréseket a Jamf, ahol arra keresnek választ, hogy milyen készülékeket használnak a nagyvállalatok. Ezúttal kiadták a szokásos évi Jamf Trends kutatásukat, melyből kiderült, hogy igencsak kelendőek az almás termékek a nagyvállalatok között. A felmérésben a 2016-os adatokat nézték, összesen pedig 300 IT szakembereket, menedzsereket és vezetőket kérdeztek meg világszerte, akik 50-től 10 ezer fővel rendelkező cégnél dolgoznak.

A kutatás során kijött, hogy a vállalati szférában immáron 91 százalékos a Mac elterjedtsége, míg a megkérdezettek 99 százaléka használ munkája során egy iPhone-t vagy egy iPad-et. Az előző éves adatokhoz képest lényeges növekedésről beszélhetünk, ami 74 százalékos rátát mutat a Mac, míg további 76-ost az iPhone és iPad terén.

A megkérdezettek 44 százaléka válaszolta azt, hogy a vállalatánál lehetőség van választani, hogy milyen termékeket szeretnének használni. Mac vagy PC, iOS vagy Android. És mi a fő ok, amiért a nagyvállalatok az Apple-t választják? A válaszok alapján sokan biztonságosabbnak találják a rendszereiket, jobb támogatást biztosítanak rájuk az almások, könnyebbek a telepítési folyamatok, valamint jobb maga a szoftverfejlesztés.

Ne feledjük, hogy ez csupán 300 ember véleménye. Természetesen másabb képet kapnánk, ha nagyobb rétegre történt volna a felmérés, viszont ha azt nézzük, akkor az előző évben is hasonlóak voltak a megkérdezett emberek arányai. Mondjuk azért kíváncsiak vagyunk, hogy Magyarországon mi lehet a helyzet, mivel itt feltehetően a PC és Andoirosok tábora győzedelmeskedne.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!