Új szabadalom egy kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasóról

HusztiD 2017.03.06. 15:55 iPhone 0 db 557

iphone-8-concept-embedded-fingerprint-reader

Jóformán hónapról hónapra olvashatunk érdekes szabadalmakról, hogy mit és hogyan valósítana meg az Apple. Tudjuk nagyon jól, hogy egy rakás eljárást védetett le eddig a kaliforniai cég, annak érdekében, hogy azt a későbbiek során bármikor szabadon felhasználhassák.

Ezúttal is ez történt, most pedig egy kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó kapta a főszerepet. Lényegében a leírás szerint túl sok helyet foglal egy fizikális Touch ID, ami mellett nincs rá mindig szükség. Az új eljárás szerint a kijelzőben kapna helyet az ujjlenyomat olvasó. Feloldáshoz a már jól ismert módon kérné az ujjlenyomatunkat a hitelesítéshez, azonban ha például az App Store-ból vásárolnánk egy alkalmazást, akkor nem kérné újra, mivel az új szabadalomnak köszönhetően a készülék képes lenne leolvasni a panelen hagyott ujjlenyomatokat, így nem kellene minden vásárlásnál hitelesíteni magunkat. Ergo sokat dobnának a felhasználói élményen, viszont kevésbé lenne biztonságos egy-egy vásárlás.

A tech társadalom régóta pletykál az iPhone 8-ról, az eddigi legvalószínűbb infók szerint pedig az iPhone 8 megjelenésével valóban elköszönhetünk a fizikális Touch ID-től. Az új telefon bejelentéséig még bő fél évünk van, így addig temérdek pletykáról fogunk még olvasni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!