Ming-Chi Kuo válaszolt a WSJ értesüléseire: biztos nem lesz USB C az új iPhone-okban

HusztiD 2017.03.03. 10:25 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 273

iphone-8-concept-01

Két nappal ezelőtt a Wall Street Journal egy eléggé érdekes hírt közölt le, mely szerint a szeptember folyamán érkező iPhone-ok nem csak hajlított kijelzővel, hanem USB C porttal érkeznek. Az új szabvány miatt kissé elütött a pletyka a korábbiaktól, de a KGI elemzője egyből megcáfolta az állítást.

Kuo szerint idén 2 hagyományos frissítést kapunk, ami egy iPhone 7s és 7s Plus modellt jelent, valamint mellettük bemutatkozik a prémium kategóriás, radikális dizájnváltáson átesett iPhone 8, ami valóban hajlított OLED kijelzővel jön. Viszont az szerinte biztos, hogy az Apple nem cseréli le a jó öreg Lightning portot az USB C-re.

A szakértő úgy hiszi, hogy az Apple változtat a telefonok belső komponensein és felépítésén, ami által elérhetővé teszik a vezeték nélküli és gyors töltési lehetőséget. Ugyan az USB C erre alkalmasabb lenne, de az új belső komponenseknek köszönhetően így is megoldják a felmerülő problémákat.

Miért lenne értelme váltani? Merülhet fel a kérdés. Kuo úgy hiszi, hogy az Apple-nek két jó oka van arra, hogy ne váltson. Az egyik az, hogy rengeteg MFi partnerük van, így ha váltanának, akkor piszok módon kitolnának velük. A másik pedig, hogy a Lightning port egy kicsivel kisebb mint az USB C, így az almásoknak ez szintén kapóra jön helymegtakarítás miatt.

Természetesen messze van még a szeptember, addig még számos hírről fogunk olvasni. Lassan egyébként kezd körvonalazódni, hogy milyen lesz az őszi iPhone line-up, így kíváncsian várjuk, hogy végül mit mutatnak be az almások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!