Évente 33 alkalmazást tölt le egy iPhone átlagfelhasználó

HusztiD 2017.03.03. 12:45 App Store 1 db 177

app-store

Új kimutatást adott ki a Sensor Tower, akik az iOS felhasználók szokásait vizsgálták. A felmérésben sajnos csak az amerikaiakat vették figyelembe, így egyelőre kénytelenek leszünk beérni ezekkel az adatokkal. Világszinten, vagy akár kontinensenként nézve sokkal másabb adatokat kapnánk.

Előző év folyamán egy átlagos iPhone felhasználó 40 dollárt hagyott ott az App Store-ban. Ebbe beleszámolhatjuk a megvásárolt appokat, valamint az alkalmazásokon belüli vásárlásokat. Ez a szám 2015 folyamán még csak 35 dollár volt, így egy minimális növekedést könyvelhetnek el maguknak az amerikaiak. Meglepő egyébként, de sokan 27 – 40 dollárt költöttek el valamilyen játékra.

A legnépszerűbb kategória ennek ellenére a szórakoztató alkalmazások voltak, ami 130 százalékos éves népszerűséget mutat, ezen belül pedig a Netflix vitte a prímet. Ha a letöltésekről beszélünk, akkor egy átlagfelhasználó az előző év folyamán 33 programot töltött le az App Store-ból, ami némi visszaesésnek tudható be, hiszen egy évvel korábban 35-re volt tehető ez a szám.

Nálatok mi a helyzet? Ti milyen kategóriába sorolható alkalmazásokat szoktatok letölteni, valamint mennyit szoktatok értük fizetni?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jovi - 2017.03.04. 11:31

    Akkor én nem vagyok átlagos fel használó :D

Szólj hozzá Te is!