Az Oppo új kamerája feladja a leckét az iPhone 7 Plus számára

HusztiD 2017.02.28. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 739

Oppo-5x-lens-periscope-780x436

A kínai telefongyártó az utóbbi időben egyre népszerűbb lett az okostelefonok piacán, hiszen negyedévről negyedévre könyvelhetnek el maguknak növekvő eladásokat. Persze ez leginkább Kínában és Indiában mutatkozik meg, azonban a vállalat annyira nagy teret hódított az utóbbi időben, amivel lassan már több riválisát lepipálja bizonyos szempontokból.

Az Oppo egy új, kétkamerás modult mutatott be, ami némiképp eltér az eddig látott dupla szenzoros kialakításoktól. Tudjuk nagyon jól, hogy az iPhone 7 Pluszban a második kamera 2x optikai zoomra képes, azonban a kínai gyártó megoldott egy olyan horizontális elrendezést, ami ötszörös nagyítási lehetőséget biztosít. Voltaképp ez kínálja az eddigi legnagyobb optikai zoomolási lehetőséget a piacon lévő készülékek közül.

Az eddigi ígéretek szerint nem lehet panasz a kép minőségére, azonban ezzel még várjuk meg az első teszteket, hiszen abból tudjuk eldönteni, hogy milyen lett a kamera az ismertebb okostelefonokhoz hasonlítva. Viszont ami érdekes, hogy az új, periszkopikus kialakításnak köszönhetően sokkal több hely jut a készülék belsejében, ami által vékonyabb lehet a telefon. Ezzel az elrendezéssel elvileg 10 százalékot faragnak le a kamerán, ami szintén nem utolsó szempont.

Természetesen jónak hangzik az Oppo új megoldása, azonban érdemes lesz kivárni, hogy milyen lesz ez a gyakorlatban, illetve hogy mennyire veszi fel a harcot a többi riválisával szemben. Teljesen nagyszerű dolog az ötszörös optikai zoom, viszont ha nincs megfelelően kihasználva maga a koncepció, akkor mit sem ér az egész. Kíváncsian várjuk viszont, hogy mit rejt számunka az Apple a szeptemberi iPhone 8 bemutatóval, hiszen illene ennél fejlettebb kamerarendszert bemtatniuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Sys85 - 2017.02.28. 20:57

    Hát nem találták fel újra a kereket,ilyen rendszer dolgozott 10éve a Samsung G800-ban is,persze okostelóban ez az első ilyen ha jól tudom.
    Amúgy jó technológia,bár kérdéses hogy mennyire érzékeny mechanika,mennyire bírja a külső behatásokat,vagy ne adj isten véletlenül azon a sarkán landol a teló 1-1,5m magasból amelyiknél az kamera van.Nem csak a kijelzőt kell cseréltetni,hanem már a kamerát is.

  2. Apples - 2017.03.01. 00:10

    Sys, úgy érted, hogy ez érzékenyebb mint az iPhone több Lencsés rendszere?

  3. Sys85 - 2017.03.01. 08:04

    Hát itt a zoomnál mozognak a lencsék,sokkal többet és hosszabbúton mint a sima lencserendszernél,így egyértelmű hogy érzékenyebb a mechanika.
    Nekem egy komolyabb esés után így szállt el a zoom anno a G800-nál.
    Ha jól tudom,akkor itt egy tengelyen mozog előre-hátra a zoomért felelős lencse,így az nagyobb erőhatásra megszorulhat.

  4. Sys85 - 2017.03.01. 08:09

    Majd elfelejtettem!
    Ez akkor érvényes ha nem fix 5x-ös a zoom,hanem fokozatosan állítható,gondolom ilyen ez is,egy fix 5x zoom elég fura lenne. :)

Szólj hozzá Te is!