Ujjlenyomat helyett arcfelismerés lehet az iPhone 8 újdonsága

HusztiD 2017.02.24. 17:25 iPhone 3 db 186

CzURJNiWgAA44Rj

Az Apple még anno az iPhone 5s-nél mutatta be a Touch ID-t, melyet azóta nagy előszeretettel alkalmaznak a telefonjaikban és a tabletjeikben, valamint előző év októbere óta a MacBook Prókban. Rod Hall, a JPMorgan egyik elemzője szerint hamarosan szakít ezen hagyományával a kaliforniai vállalat.

A szakértő úgy hiszi, hogy a Touch ID-t teljesen megszünteti az Apple, helyette pedig arcfelismerés lesz az új telefon erőssége. Szerinte sok embert frusztrál az, mikor az ujjlenyomata által nem tudja feloldani a telefonját, mert éppen nedvesek az ujjvégei. Szerinte az új azonosító eljárás segítségével sokkal elégedettebbek lesznek a felhasználók, valamint a Touch ID kinyírásával lényegesen nagyobb felületet szabadítanak fel a kijelző számára.

Számításai szerint az új szkenner beépítésével 10-15 dollárral nőhet meg az iPhone előállítási költsége, amely a végfelhasználók számára + 100 dollár pluszt jelenthet, amennyiben továbbra is ilyen profittal dolgozik a cég. Végül nem csak a hitelesítési eljárás miatt lehet fontos a szkenner bevezetése, hanem az AR és VR dolgok miatt egyaránt, illetve az Apple Pay használatot szintén megemelheti.

Mivel ez csak egy elemzői vélemény, így semmi sem jelenti azt, hogy valóban ilyen lesz az ősszel érkező iPhone 8. No meg miért lenne értelme kinyírni a Touch ID-t, ha pont most kapták meg a MacBook Pro modellek? Ősszel meglátjuk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. János - 2017.02.24. 22:08

    Ezt a hírt már azt sem tudom hányszor hoztátok le…

  2. Dávid P. - 2017.02.25. 11:11

    Mi van akkor ha én este szeretném használni ? fel kell kapcsolnom a lámpát ahhoz, hogy feloldjam a telefonom. ?!?!

  3. Kamo - 2017.02.25. 12:08

    Ez csak részvényeseknek és befektetőknek hír… a 7-es még majdnem 0 km-es nálunk! Ha van valami konkrét hír azt szívesen olvasom, a 8-ast el kell engedni…

Szólj hozzá Te is!