Fordult a kocka, perlik az FBI-t

HusztiD 2017.02.23. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 567

apple-vs-fbi-logo-seal

Utoljára talán még egy évvel ezelőtt olvashattunk az Apple és FBI ügyéről, hiszen nagyjából akkor zárult le végérvényesen. Tudjuk nagyon jól, hogy egy 2015-ös San bernardinói terrortámadás miatt az FBI nekiesett az almásoknak, hiszen az elkövető egy iPhone 5c-t használt, így arra kérték a kaliforniaiakat, hogy törjék fel a telefont.

Mint az köztudott, az Apple teljesen ellenállt a kérésnek, így a szövetségiek egy izraeli cég által, a Cellebrite-nak köszönhetően fértek hozzá a telefonon tárolt adatokhoz. Pontos infókat ekkor nem kaptunk, de nagyjából egymillió dollárt költöttek el arra, hogy feltörjék a telefont. És mi lett a végeredmény? Jóformán semmilyen hasznos információt nem találtak, ami a terrortámadáshoz volt köthető.

No már most addig fajult a helyzet, hogy három szervezet is beperelte emiatt az FBI-t. Ennek kapcsán egy 100 oldalas dokumentumot nyújtottak be a siker érdekében a bíróság felé. A sértet felek szerint egyáltalán nincs megfelelő indoklás arra, hogy a szövetségiek miért költöttek el ennyi pénzt egy olyan ügyre, ami igazából jelentéktelen volt.

Természetesen itt lehetne azzal jönni, hogy mennyire tartozik a nemzetvédelemhez ez az ügy, azonban tudjuk nagyon jól, hogy meglehetősen felfújták ezt az egész ügyet az Apple miatt. Anno mindenki a kaliforniai vállalatot támadta, amiért ellenállást tanúsítottak, azonban meglehetősen túlreagálták ezt az ügyet, végül (fölöslegesen) sok pénzt költöttek arra, hogy hozzáférjenek a terrortámadáshoz nem releváns adatokhoz.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy kimenetele.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!