Egyre biztosabb, hogy a kijelzőbe integrálja a Touch ID-t az Apple

HusztiD 2017.02.20. 13:55 iPhone 5 db 314

iphone-8-home-button-touch-id1

Régóta szóban forog már a Touch ID sorsa, melyet az Apple hamarosan a kijelzőbe integrálja az ujjlenyomat olvasót. Korábban erről olvashattunk két szabadalmat, azonban az Apple Insider csapata szemfüles volt, hiszen felfigyeltek a legújabbra, amelyben egy új használatot írnak le.

Az egész lényege, hogy a mostani eljárással infravörös sugárzókat és érzékelőket helyeznének a panelekbe, amivel a telefon képes lenne az ujjlenyomatok leolvasására. A leírás alapján ezt csupán az OLED kijelzőknél lehetne megvalósítani, így ennek megfelelően várható, hogy az almások a jövőben egy ilyen kijelzővel felszerelt telefonnál mutatják be az újdonságot.

Ha pedig minden igaz, akkor a szeptemberben érkező iPhone 8 pont OLED panelt kap, így nem kizárt, hogy már idén bemutatkozik az új eljárás, amiről immáron hónapok óta szólnak a hírek.

Ti örülnétek egy kijelzőbe épített Touch ID-nak?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. Ironyjakuza - 2017.02.20. 17:22

  Igen szeretnék 4,7 ” ban max , bár nem hiszem , Á nem lesz csak 5,5 ” felett . Bassza meg !!! Péklapát !!!!

 2. Zoli - 2017.02.20. 17:42

  Amennyiben az új telefonon hátul lesz a leolvasó, nagy bukta annak, aki nem oda jósolta, tehát mindenkinek.

 3. Csaba - 2017.02.21. 02:10

  Amennyiben a kijelzőbe rakják az ujjlenyomat olvasót akkor felmerül a kérdés hogy ha valaki összetöri a kokelzőjét és elviszi kocseréltetni akkor el fog veszni a touch id funkció??
  Viszont ha nem veszik el akkor meg az adatlopás esélye az egekbe szállhat,mivel ugye nem véletlenül nem működik más Home gombal az ujjlenyomat olvasó.

 4. Bigyo - 2017.02.23. 09:40

  Csaba ezt nem ertem. A home gomb szerintem csak beolvassa az ujlenyomatot es nem tarolja. Gondolom a sufni szervizek altal cserelt megoldasoknal nem mukodik a funkcio, mig a gyari szervizeknel nincs ez a problema.

 5. Csaba - 2017.03.07. 05:09

  Bigyo
  A Home gomb valóban nem tárolja az ujjlenyomatot viszont minden egyes homegomban egy egyedi kód van amit fel ismer az alaplap és ezáltal engedélyezi az ujjlenyomat olvasást.
  Lényegében párosítva van az alaplappal a home gomb.
  Ha csak akár az egyik tényező is megváltozik akár egy másik alaplap kerül a telefonban akár egy másik home gomb akkor a kód már nem ugyan az mind a kettő alkatrésznek így nem fog működni az ujjlenyomat funkció viszont a home gomb funkcionálni fog.
  Ezt semmilyen szervizben nem tudják orvosolni kivéve ha csak a flexkábel sérült mert azt még lehet javítani tehát ha a home gomb működik de az ujjlenyomat olvasó nem akkor az nagy valószínűséggel még javítható.
  Ezért is merült fel számomra a kérdés,hogy ha a kijelzőbe integrálják akkor hogyan lehet majd a kijelzőt cserélni úgy hogy az ujjlenyomat olvasási képesség megmaradjon?!

Szólj hozzá Te is!