Jövőben képes lesz a kijelzőtörés érzékelésére az iPhone

HusztiD 2017.02.17. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 4 db 529

iphone-6-broken-display

Újabb két szabadalom látott napvilágot, amelyben eléggé érdekes, de egyben hasznos dolgokat írtak le a kaliforniaiak. Legyen akármilyen készülékünk, tudjuk nagyon jól, hogy az okostelefonok és tabletek egyik nagy ellensége az ejtés, hiszen egy óvatlan mozdulat következményeképp akár az egész kijelző bepókhálózódhat.

Ennek kapcsán védetett le egy szabadalmat az almás vállalat, melynek lényege, hogy az iPhone-ban avagy iPad-ben lennének különféle szenzorok, amelyek megállapítanák, hogy hol tört be a kijelző. Valamint azt szintén fel tudnák vele mérni, hogy hogyan történhetett a szerencsétlenség, miként zuhant a földre, vagy hogyan és melyik oldalára esett a készülék.

Egy ilyen dologgal még nem lenne előrébb az átlagfelhasználó. hiszen nem védené meg ez a szabadalom a töréstől a telefont, viszont az Apple-nek egyenesen információt küldene a telefon. Ez pedig azért lenne jó, mivel napról napra egyre több adat állna a kaliforniaiak rendelkezésére, aminek segítségével a jövőben sokkal strapabíróbbá tehetnék a telefonokat, hiszen így kijönnének az ejtésekből kialakuló gyenge pontok, amin a későbbi modelleken fejlesztenek.

Nem mellesleg még egy új Apple Watch szabadalom is napvilágot látott. Lényege, hogy a digitális korona által úgymond felhúzhatnánk az óránkat, ahogyan azt évszázadokkal ezelőtt tették az emberek. Ezzel pedig plusz üzemidőt nyerhetnének a felhasználók, azonban egyelőre nincs pontos leírás arról, hogy mennyit kellene tekernünk plusz 10 perc használatért. Lehetséges, hogy ez lesz egy későbbi fejlesztés célja, hiszen az okosóra egynapos üzemideje igencsak kevésnek bizonyul.

Eléggé érdekesek és egyben hasznosak az új szabadalmak, s bízunk benne, hogy ezeket előbb-utóbb integrálják az almások, mivel ezek a dolgok végeredményben mind a felhasználók érdekeit szolgálnák.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Xy - 2017.02.17. 10:28

  Gondolom, a telefonba elhelyezendő érzékelők kapcsán az – újabban “divatos” – FBI féle telefon feltörési próbálkozásokat is nehezíteni akarják… csak duma az üvegtörés…

 2. Jovi - 2017.02.17. 10:30

  Szerintem ezzel pont nem minket szolgálnak, ezek utan ha be visszem hogy be tort a képernyő, jöhetnek vele hogy nem csinálnak vele semmit mert a telefon ugy állapította meg hogy en voltam teljes mértékben a hibás.

 3. Lieutenant - 2017.02.19. 10:35

  Én nem tudom az emberek mit csinálnak a watch-ukkal, hogy csak egy napot bír, de az enyém vígan elven 2-t is. Ami persze még mindig nem sok, de nem kell naponta töltögetni…

 4. Ironyjakuza - 2017.02.20. 18:03

  Nekem is van, 2 nap sima liba , ha csak alapon használom , hétvégén .ha este leteszem kikapcsolom akar 3 nap így . Reggel bekapcs indít és azt is bírja , de ha reggel le veszem 100 rol indul este 56 reggelre kb 28 ra lemegy persze este nem használom csak rajtam van . Aztán rájöttem miért azért mert a Gear s en volt alvás Figyelő na ezen meg nincs . Mindenkinek van szokása arra alakítja ki a töltési periódust mikor tárgyaláson vagyok csak rezgésen van , ha kapom hétköznap a vissza jelzéseket akkor van hogy estére kuka , változó . De sztem klassz . Bár a Gear s is bírja estig , min fénynél , folyamatos órával , Bluetooth al a 6s el ami
  Szinten rezgőn van ,nekem nem kell hang elég ha rezeg . Mind kettő bírja estig ,nekem elég .

Szólj hozzá Te is!