Új EU szabályozás barátságosabbá teszi a streaming előfizetések használatát

HusztiD 2017.02.15. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 227

netflix

Az Európai Unió nem olyan régen egy új szabályt hozott, melynek keretein belül könnyebbé teszik a streaming előfizetések kezelését. Ide tartozik például egy Netflix vagy Apple Music előfizetés, ami minket is érinteni fog a jövőben, ugyanis 2018-tól tervezik bevezetni az új megkötéseket.

A lényeg, hogy ha eddig valahol előfizettél egy streaming szolgáltatónál, akkor azt csak az adott országban használhattad. Például itthon Magyarországon van egy Netflix előfizetésed, akkor azt csak itt használhatod fel. Ha kimész külföldre, akkor sajnos nem lesznek elérhetőek a kontentok, mivel más országban vagy. Ergo ott is elő kellene fizetned a digitális javakért.

Az új szabályozás ezen fog változtatni, s arra fogják kötelezni a szolgáltatókat, hogy ha egy felhasználó már előfizetett a szolgáltatásra, akkor azt az EU területén bárhonnan elérje. Az előző példával élve idehaza előfizettünk a Netflix-re, de a spanyolországi nyaralásunkkor ugyanúgy elérhetjük kedvenc sorozatainkat, mint otthonról, hiszen az EU területén belül vagyunk.

Rossz hír, hogy az új szabályozás egyelőre még nem kerül bevezetésre. A jelenlegi információk szerint erre a következő év elejéig kell várnunk. Viszont ez egy olyan dolog, ami több felhasználónak fog kedvezni, főleg azoknak, akik sokat utaznak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!