Szoftverfrissítéssel növelte meg a MacBook Prók üzemidejét az Apple

HusztiD 2017.02.13. 11:57 Mac 1 db 385

touch-id-power-button1

Nem olyan régen az Apple kiadta a Safari Technology Preview legújabb verzióját a fejlesztők számára, ami által sokkal jobbá tették az üzemidőt a MacBook Próknál. Ezekben a Safari kiadásokban egyébként nem sok szignifikáns dolgot szokott bemutatni az Apple, azonban a huszonharmadik verzióban egy felhasználónak sem lehet panasza.

Lényeg, hogy eddig Safariban bármit néztünk, szinte csak a dedikált GPU dolgozott, ami igencsak leszívta az üzemidőt. A legújabb szoftverben pedig pont ezen javítottak, hiszen a rendszer az új algoritmusnak köszönhetően mostantól eldönti, hogy mely oldalak igénylik meg a dedikált GPU teljesítményét a WebGL futtatásával együtt. És az eredmény? Jobb üzemidő.

Pontosan egyelőre nem tudni, hogy mennyivel növeli meg az alábbi frissítés az üzemidőt, de nyilván ez minden felhasználónál változó lesz, hogy mennyire böngészik sokat. A legújabb szoftver egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el, de az Apple hamarosan kiadja a végleges, felhasználóknak szánt verziót, szóval legyünk még egy kicsit türelemmel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. MókásBuszkilincs - 2017.02.13. 13:14

    @HusztiD
    Szia!
    A Safari Technology Preview bárki számára elérhető, múlt hét elején töltöttem le, és nem vagyok fejlesztő.
    Üdv,
    Miklós

Szólj hozzá Te is!