Továbbra is versenyellenesnek tartja az ausztrál bankokat az Apple

HusztiD 2017.02.10. 14:55 Apple Pay 2 db 200

apple-pay-spain

A tavalyi év végéhez közeledve már beszámoltunk, hogy meglehetősen ködös az Apple Pay jövője Ausztráliában, hiszen nem egészen alakulnak úgy a dolgok, ahogyan az almások szeretnék. Ekkor ugyan kiderült, hogy nagyjából márciusra hozhatja meg döntését az Ausztrál Verseny és Fogyasztóvédelmi Bizottság.

Mivel még február első felében járunk, így nyilván nem született döntés az ügyben, azonban az Apple ismételten az ausztrál bankokat vádolja, hogy nem hagyják érvényesülni saját technológiájukat. Kedvenc vállalatunk szerint a bankok továbbra is visszanyomják a mobil fizetési szolgáltatásokat, amelyeket nem csak, hogy egyszerű használni, de egyben biztonságos. A bankoknak persze az nem tetszik, hogy nincs irányításuk az Apple felett, így természetesen ezért nem engednek számukra.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a fogyasztóvédelmi bizottság állásfoglalása, illetve hogy milyen szankciókkal jár majd az akkori döntés. Reméljük, hogy sikerül az Apple Pay-nek érvényesülnie Ausztráliában, valamint azt szintén, hogy hozzánk is megérkezik belátható időn belül a szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Sys85 - 2017.02.10. 16:34

    Csak itt lenne már végre!Csak várunk,csak várunk és semmi.Talán 2020-ra csak bevezetik nálunk is és akkor még optimista voltam.

  2. Mitulas Bati - 2017.02.10. 21:00

    Cikkíró megtanulhatna magyarul.

Szólj hozzá Te is!