Saját fejlesztésű ARM processzorok válthatják fel az Intelt

HusztiD 2017.02.09. 13:55 Apple, Mac 0 db 180

macbookprotouchbar-800x490

Nagyon érdekes beszámolóval állt elő a Bloomberg, akik tudni vélik, hogy saját fejlesztésű ARM chipen dolgoznak az almások, melyet a jövőbeli Mac felhozatalban láthatunk viszont. Nem igazán idegen az Apple-től az ARM, ugyanis az iOS készülékben szintén ilyen processzorok dolgoznak, akárcsak a Touch Bar-ral szerelt MacBook Próban, hiszen az OLED panelt egy T1-es ARM bázisú chip hajtja.

A mostani szóbeszédek szerint az almások már tavaly óta dolgoznak egy egyelőre még csak T310-ként emlegetett ARM chipen, ami az újabb Macekben kap helyet az Intel processzorok mellett. És mire lesz jó? Lényegében ez egy alacsony fogyasztású chip lesz, így az emaileket, frissítések telepítését, vagy egyéb kevés számítást igénylő alkalmazásokat ez fogja vezérelni. Lényegében mondhatjuk azt, hogy az iPhone 7-ben bemutatkozott megoldást hozzák át az almások, amivel sokkalta energiatakarékosabbak lesznek a laptopok.

Hogy pontosan mikor vezetik be a kaliforniaiak, arról egyelőre nem szólnak a hírek. Egyelőre az Intel is biztos választásnak látszik, azonban az sem kizárt, hogy az elkövetkezendő évek folyamán a saját fejlesztésű ARM chipekre váltják le a jó öreg partnerüket. Persze ezt csak akkor, ha beválik az almások elképzelése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!