Piszok drága lesz az iPhone 8

HusztiD 2017.02.09. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 5 db 4,294

iphone8conceptimage

Újabb hírek érkeztek az egy ideje már pletykák tárgyát képző iPhone 8-ról. Ezúttal a viszonylag jól ismert Fast Company számolt be a legutóbbi érdekességekről, akiknek tudomásuk van arról, hogy mit tervez az Apple. Amennyiben igazak lesznek a mostani hírek, akkor az egyik szemünk sírhat, míg a másik nevethet.

Kezdjük rögtön a rossz hírrel. Az iPhone 8 kezdőára ezer dollár lesz. Vagyis a prémium kiadású telefoné. Ha az amerikai árat nézzük, akkor a 256 GB-os iPhone 7 Pluszt 969 dollárért árulják, idehaza pedig 378 ezret kérnek érte. Ergo ez azt jelenti, hogy közel 400 ezer forint lehet a csúcsmobil.

Elvileg a dizájn merőben más lesz, mint amit jelenleg alkalmaz az Apple. Hasonlóra számíthatunk, mint amire anno Jony Ive célzott, hogy az egész készülék olyan lesz, mintha egy darab üveg lenne. A beszámoló érdekessége, hogy elvileg nem lesz fizikális gomb a telefonon. Vagyis lesz, de egyáltalán nem fog olyan hatást kelteni, mivel a némító, a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok teljesen át lesznek gondolva.

A Home gomb sorsa még nem dőlt el, ugyanis az almások még mindig azon mesterkednek, hogy hogyan tudnák legkönnyebben a kijelző alá beépíteni a Touch ID-vel karöltve. Ha sikerül az elkövetkezendő hónapokban ezt kiküszöbölniük, akkor természetesen egy főgomb nélküli telefont kapunk. Ha nem sikerül, akkor marad a jól megszokott, emblematikus előlap.

A forrás úgy hivatkozik az akkumulátorra, hogy az jóval nagyobb lesz, mint amit megszokhattunk a jelenlegi telefonokban. Pontos specifikációt nem kaptunk, de reméljük ez az állítás valóban így lesz. Végül pedig az almások egy új 3D érzékelő technológián dolgoznak a Lumentummal karöltve, de egyelőre erről sem osztottak meg pontosabb információt.

Az 5,8 colos prémium modell mellett természetesen lesz még egy mezei 4,7 colos és egy Plus készülék egyaránt, de ezek OLED helyett még mindig LCD kijelzővel lesznek felvértezve. Az árukról nem szólnak a hírek, de feltehetően ezek maradnak a jelenlegi iPhone árazási skálán.

Hónapok óta jönnek-mennek a pletykák az iPhone 8-ról, legtöbben pedig igazán nagy robbantást várnak az Apple-től, hiszen idén lett 10 évfordulós az iPhone, így ennek megfelelően egy méltó telefonnal kell előállniuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. Jag - 2017.02.09. 11:15

  Ezen már nem kell meglepődni , főleg itthon, évről évre drágábbak … :(

  • HusztiD - 2017.02.09. 23:02

   Igen, de sajnos ebben nagy szerepet játszik a forint-dollár árfolyama. :(

 2. Ironyjakuza - 2017.02.09. 12:14

  Szóval akkor lesz egy “mezei” ( 280 -340 ) ig kicsi -nagy !!!
  Aztán lesz egy qrvára túlárazott 400!ért
  Akkor a gyerekeknek is veszek , ennyiért ajándék lesz . 10 év ide vagy oda . Sztem nem cserélek !
  Mert a legnagyobb mindent visz ! Megint :-(

 3. Krisztián - 2017.02.10. 06:48

  Az nem fizikális, hanem fizikai gomb.

 4. Bigyo - 2017.02.13. 15:30

  Hat igen a dollar egy kicsit tularazott. Tul van ertekelve a dollar.

Szólj hozzá Te is!