Tim felszólalt Trump bevándorlási politikája ellen

HusztiD 2017.02.06. 17:55 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 124

apple-ceo-tim-cook-fighting-fbi-on-terrorism

Az elmúlt hét folyamán már olvashattunk az amerikai elnök legújabb terveiről, mely szerint korlátozná a bevándorlókat, ami miatt több nagyvállalat megválhat dolgozóitól. Az azóta eltelt időszakban viszont Tim Cook sem tétlenkedett, ugyanis nyílt levelet írt, melyben kifejezi, hogy ez így nem helyes.

Nem csak Tim, hanem több nagyvállalat, mint a Google, Microsoft vagy Facebook vezetője egyaránt felszólalt Trump bevándorlási terve ellen. Ami az almásokat illeti, a CEO napokkal ezelőtt jelzett a munkatárai számára egy emailben, hogy egyáltalán nem tetszik nekik az, amit az elnök szeretne. Tim kifejezte, hogy ezt a fajta elképzelést egy cseppet sem fogják támogatni.

Az új javaslat hatására több nagyvállalatnál jelentkeznek gondok, hiszen némely helyeken emberek százait, vagy akár ezreit kell elküldeniük a cégeknek. Ha az almásokat nézzük, akkor ott sem fényes a helyzet, hiszen több, mint négyezer olyan alkalmazottat foglalkoztatnak, akik nem felelnének meg Trump elvárásainak.

Az Apple vezérigazgatója egyébként egy interjúban azt is pedzegette, hogy ha komolyra fordul a helyzet, akkor jogi eljárást indítanak a döntés ellen. Hogy végül mi lesz ennek az ügynek a kimenete, az még ködös. Az elnök döntése egyáltalán nem érinti pozitívan a nagyvállalatokat, így előbb-utóbb többen összefognak, hogy kiálljanak a bevándorlási terv ellen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!