Újabb rekordot zárt az Apple; törölték az Activation Lock funkciót – mi történt a héten?

HusztiD 2017.02.04. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 315

Az elmúlt napok folyamán sem voltak unalmas híreink, ugyanis a hét elején megejtette negyedéves pénzügyi konferenciáját az Apple, így kiderült, hogy ismételten rekord negyedévet zártak. Na de mik történtek még?

campus-2

2017 Q1: újra növekvőben az Apple?!

A várakozásoknak megfelelően kedd este folyamán Tim Cook-ék megejtették 2017 első pénzügyi konferenciájukat, melyekből megtudhattuk, hogy hogyan zárták a tavaly októbertől decemberig tartó időszakot. Az elemzők korábban nagyon vegyes számokat jósoltak, de zömében javulást vártak. Most pedig kiderült, hogy igazat szóltak-e a korábbi jóslataik.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Trump miatt sokszínűségét vesztheti az Apple

Tudjuk nagyon jól, hogy az új amerikai elnök nem igazán szereti a sokszínű embereket. Korábbi kampányai során több mindent ígért, azonban színre lépésével érdekes változások következhetnek be, melyben az olyan nagyvállalatok, mint az Apple, Google vagy a Facebook, hasznos munkaerőket veszthet.

apple-jobs

Bővebben itt.

Közúti baleset miatt perelték be az Apple-t

Az Apple már megszokhatta, hogy mindig van valamilyen dolog, amiért emberek százai perlik őket. Ezúttal viszont egy olyan esetért akarnak pénzt levarrni róluk, amiről igazából nem is tehetnek: egy közúti baleset miatt.

Screen-Shot-2016-06-14-at-22.45.30-780x449

Bővebben itt.

Négy év múlva a Huawei lehet a legnagyobb okostelefon gyártó

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2011 óta csupán két óriás vezeti az okostelefonok piacát: az Apple és a Samsung. A harmadik hely azóta mindig vitás volt, hiszen a Nokia, BlackBerry és a Xiaomi triója egyaránt megfordult ezen a helyen. 2-3 évvel ezelőtt még a Xiaomit tartották a legesélyesebb riválisnak, akik azon kívül, hogy egy az egyben lemásolták az Apple-t, olcsó árakon dolgoztak.

Hua-p8-lite-fekete

Bővebben itt.

Minden Apple termék javítása után friss Forbes jár ajándékba az iDokinál!

Már túl vagyunk a 2017-es év legelső hónapján, így februártól újabb nagyszerű kedvezmény veszi kezdetét az iDokiban. A korábbi akciók után újult erővel térnek vissza, hogy a kedvetekben járjanak. Új év, így új akció – ahogy szokták mondani. Az iDoki ezúttal minden fizetős szervizelés mellé a legfrissebb Forbes magazint adja.

16300244_1140998332684544_8351289986334977402_o

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején érkezett a hír, hogy törölte az Activation Lock funkciót oldaláról az Apple, majd megjelent a legújabb watchOS béta, melyben bemutatkozott a mozi mód. Láthattunk egy érdekes, de fölösleges AirPods kiegészítőt, valamint ha már szóba jött az új füles, akkor bizonyos helyeken már feketében is árulják. Új hónap, így megérkezett a februári drónvideó, majd beszámoltunk, hogy az Apple csatlakozott egy non-profit kezdeményezéshez a mesterséges intelligencia kapcsán.

icloud-activation-check

A hét második felében megtudtuk, hogy Note 4-ről iPhone 7-re vált az Egyesült Királyság hadügyminisztériuma, valamint jött egy újabb hír az iOS 11 kapcsán. Lassan megkezdődik az Indiában az iPhone gyártása, a jó hír pedig, hogy 500 százalékot nőtt az Apple Pay az utóbbi időszakban. Megtudtuk, hogy évi 2-3 játékot tervez iOS-re kiadni a Nintendo, végül pedig hackerek feltörték a Cellebrite szervereit, amiből érdekes infókat szellőztettek ki.

Ezek jutottak az ötödik hétre. A következő napok folyamán vélhetően újabb bétákat ad ki az Apple, valamint reméljük, hogy érkeznek újabb érdekes hírek a közelgő iPad és iPhone modellekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!