Befektetők szerint jól teljesített az Apple

HusztiD 2017.01.31. 11:57 Apple, Kiemelt hírek 1 db 66

williamsburg-apple-store

Magyar idő szerint ma késő este tartja meg az Apple a 2017 Q1 pénzügyi konferenciáját, ahol pont arról fognak beszámolni, hogy hogyan teljesítettek a legutóbbi negyedévben. Mint ilyenkor lenni szokott, a konferencia előtt több elemzői vélemény is napvilágra került, melyek zöme optimistán látja a vállalat teljesítményét.

A Financial Times beszámolója alapján igencsak derűsre sikerült a karácsonyi időszak. Felméréseik szerint 53 befektetőből csupán egy olyan lesz, aki eladja részvényeit, 23-an arra számolnak, hogy lényegesen jobb lesz az AAPL értéke. További 18 vásárolni fog Apple részvényt, míg 11-en inkább várnak az eladással. Mi több, 43-an úgy hiszik, hogy az AAPL értéke 134 dollárra kúszik fel az elkövetkezendő 12 hónapban, ami jelenleg 10 százalékos növekedést eredményezne.

A KGI novemberi elemzése ezzel egyébként szembe megy, ugyanis az akkori számításaik alapján 5-15 százalékkal csökken 2016 utolsó negyedévében az iPhone eladás. Ettől függetlenül persze több elemző hiszi úgy, hogy csökkenés helyett inkább minimális növekedés lesz tapasztalható.

Ne feledjétek, este minden kiderül! A fő kérdés pedig igazából az lesz, hogy az Apple-nek sikerült-e megemelnie eladásait a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone 7-tel? Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrik - 2017.01.31. 12:23

    Szerintem minimálisan is, de sikerült! Bár már szinte mindenki az idei iPhone-ra vár.

Szólj hozzá Te is!