Négy év múlva a Huawei lehet a legnagyobb okostelefon gyártó

HusztiD 2017.01.30. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 546

Hua-p8-lite-fekete

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2011 óta csupán két óriás vezeti az okostelefonok piacát: az Apple és a Samsung. A harmadik hely azóta mindig vitás volt, hiszen a Nokia, BlackBerry és a Xiaomi triója egyaránt megfordult ezen a helyen. 2-3 évvel ezelőtt még a Xiaomit tartották a legesélyesebb riválisnak, akik azon kívül, hogy egy az egyben lemásolták az Apple-t, olcsó árakon dolgoztak.

És most mi van? A legutóbbi felmérések szerint a hatodik helyen tanyázik a Xiaomi. Úgy tűnik, hogy nehézségekkel küzd a vállalat, kiket egykoron az Apple riválisaként mertek nevezni. Korábban volt erről egy felmérés, mely szerint a kisebb kínai gyártók nem az Apple-t fenyegetik, hanem pont a többi rivális vállalatot.

Valahogy ez történt, hiszen az utóbbi évek során a Huawei eladásai megindultak. Oly annyira, hogy most már ők birtokolják a harmadik helyezést az eladásokat tekintve. Mi több, a vállalat egyik vezetője, Richard Yu nemrég még azt is megosztotta, hogy 2021-re ők lehetnek a világ legnagyobb gyártói, amivel az Apple és a Samsung eladásait lepipálják.

Valahol igazat beszélt a vezető, ugyanis az IDC felmérése szerint Európában igencsak mennek a kínai gyártó telefonjai. Portugáliában és Hollandiában a Huawei vezeti az eladásokat, míg Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Magyarországban a második legnagyobb gyártó.

Természetesen nem lesz zökkenőmentes a Huawei útja, de eddig minden jel bizakodásra adhat számukra okot. Az elmúlt évek folyamán tényleg sokat nőtt, de hogy képesek lesznek-e megelőzni az Apple és a Samsung eladásait, az egyelőre még nagyobb falatnak tűnik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. ez van - 2017.01.30. 18:50

    Hát még ha saját rendszert is írnak és működik is.
    Biztos jó lesz.Csak győzzűk ki várni.

  2. János - 2017.01.30. 20:32

    Az Apple csak ül a pénzén… nem csodálkozom ha be előzik. Még mindig lcd kijelzőt gyártanak, még mindig monoban vesz fel a mikrofon és még sorolhatnám. Azért van ennyi pénze mert mindenből ki spórol mindent de majd idővel rá jönnek az emberek.

  3. Pal007 - 2017.01.31. 00:42

    Istenem… csak helyesen is megtanulnátok írni…

  4. janika61 - 2017.01.31. 00:42

    Már az Applenek rég kellett volna egy csinor nélküli feltöltés,a Samunak már mióta van, ismeröseim havonta vesznek töltöket,de gondolom pont ez a cél,Rossz irány Alma !!

  5. g - 2017.01.31. 16:12

    Nagyon is reális az első hely 4 év múlva.
    A Huawei sokkal innovatívabb cég mint az Apple, innovációs központjai vannak szerte a világban, az egyik legjobb hálózati eszköz gyártó.
    A csúcs telefonjai P9, Mate 9 már most is lepipálja az iPhone-t.
    Most per pillanat az iPhone másolja a Huawei (dupla kamera technológia)

  6. Krisztián - 2017.01.31. 16:36

    @Janika61: Ha az ismerőseid egyszer eredeti töltőt vennének, nem kéne havonta venniük. :) Erre még nem gondoltak? A vezetéknélküli töltésnek akkor lesz értelme, ha több méter hatósugárral rendelkezik, addig semmi. Nekem nem esik nehezemre bedugni egy csatlakozót.

  7. Bigyo - 2017.02.01. 21:12

    Nekem több mint egy éves a telom es meg az eredeti cuccot hasznalom hozza.
    Teves, hogy az Apple masolja a dupla kamerat. iP6s mikor megjelent kezdett el beszelni mindenki arrol, hogy az iP7 dupla kameras lesz. Meg boven nem volt a Huaweinek dupla kameras telefonja. Most van de az egyik fekete-feheren vesz fel a masik szinesen. Tökre mas technologia.
    A kinaiak meg kevesbe fejlesztenek, inkabb vesznek technologiat vagy kopiznak.

Szólj hozzá Te is!