Egyre többen használják az Apple Pay-t

HusztiD 2017.01.27. 12:40 Apple Pay, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 407

screen-shot-2016-10-19-at-9-47-13-am

Sajnálatos módon az Apple csak korlátozott módon oszt meg hivatalos információkat az Apple Pay-jel kapcsolatosan, azonban most az elemzésekkel foglalkozó TXN csapata készített egy felmérést, amelyben 3 millió felhasználó szokásait nézték meg az elmúlt egy évben. Az adatokat 2015 decemberétől előző év ugyanezen időszakához mérték, s megállapították, hogy kicsivel több, mint 50 százalékkal nőtt a mobil fizetési szolgáltatást használók száma.

Az Apple Pay leginkább az ismertebb kiskereskedőknél gyarapodott leginkább, azonban a webes felületeken is egyre többen használják. Természetesen ebből készült egy diagram, melyről leolvashatjátok, hogy mely kereskedőknél volt a legnépszerűbb a szolgáltatás. Az alábbi ábra egyébként bankkártyás tranzakciónkénti Apple Pay használatot rejt magában.

apple-pay-share-brick-and-mortar

Az előző pénzügyi konferencián egyébként már kiderült, hogy 500 százalékos az Apple Pay éves növekedési rátája. Hivatalos információk szerint Amerika szerte már 4 millió elfogadóhely van. A különbség mégis ott mutatkozik, hogy az almások adatai kész tényeket mutatnak, viszont azt nem, hogy mennyien használják, míg a TXN csapata csupán egy bizonyos felhasználói bázis szokásait nézte, ahol növekedés volt tapasztalható.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy hozzánk mikor érkezik az Apple Pay, de reméljük, hogy most már nekünk sem kell rá sokat várnunk. Ti egyébként mennyire használnátok az Apple Pay-t, ha az bevezetésre kerülne Magyarországon?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Verebélyiné - 2017.01.27. 14:37

    Nagyon szeretnénk a bevezetését .

  2. nylontacsko - 2017.01.27. 15:23

    Nálunk a közeljövőben biztos nem lesz ☹️

  3. PanyiG - 2017.01.28. 09:28

    Ha lenne végre, akkor amire csak lehet használnám. Kellemetlen érzés, hogy ugyanazért – vagy magasabb – összegért én nem ugyanazokat a funkciókat kapom meg a telefonomhoz.

Szólj hozzá Te is!