Kéretlen és egyben zavaró új funkciót tesztel a Facebook

HusztiD 2017.01.26. 13:55 Egyéb 4 hozzászólás 1 120

facebook-messenger-sponsored

A Messenger hivatalos blogján nem olyan régen a Facebook egyik menedzsere, Eddie Zhang osztotta meg, hogy a vállalat Ausztráliában és Thaiföldön egy nagyon szűk körben teszteli az új hirdetési rendszerét. Hasonló ez, mint amiről múltkor beszámoltunk, azonban egy kicsit másabb annál.

Lényeg, hogy ezentúl a Messengerben kapunk direkt hirdetéseket. Megnyitod az alkalmazást és elsőnek nem az ismerőseidet és üzeneteidet fogod látni, hanem a nagy hirdetést, ami lényegében elfoglalja az egész kijelzőt. Természetesen ezek a reklámok specifikusok lesznek, hiszen ugyanúgy nézi majd az érdekeltségi körünk, illetve, hogy hol tartózkodunk. A vezető elmondása szerint ez egy remek lehetőség a vállalatok számára, de egyben a felhasználóknak is. Állítása alapján bizonyos hirdetéseket letilthatunk majd, viszont magát a reklám funkciót biztosan nem lehet kikapcsolni.

Természetesen jött még a sablonszöveg, hogy ez nem lesz kihatással a mi beszélgetéseinkre, illetve ez csak a főképernyőn lesz, magában a privát beszélgetéseinkben nem. Bár ha így folytatja a Facebook, akkor előbb-utóbb úgyis kitalálják azt is. Lényeg, hogy a egyelőre nagyon szűk körökben tesztelik az eljárást, de tudjuk nagyon jól, hogy pár hónapon belül úgyis elterjesztik ezt az újabb kéretlen funkciót az összes felhasználó számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. iRon242 - 2017.01.27. 08:24

    És egyszer majd bezárják ezt is, mint az iwiw-et :-)

  2. Dr. Alban - 2017.01.27. 14:51

    Lol, ja :D
    Jo, hogy popup ablakok nem ugralnak, meg toolbart nem szeretne telepiteni

  3. Gábor - Nokia 3210 - 2017.01.28. 08:57

    Kicsit kezd diktatórikus lenni ez a kiber világ is!

    Azt hiszem, marad az iMessage + az SMS :)

  4. S - 2017.02.01. 13:59

    Ennyi

Szólj hozzá Te is!