Megérkezett az első iOS 10.3, macOS 10.12.4 és a tvOS 10.2 béta

HusztiD 2017.01.25. 09:55 iOS, Kiemelt hírek, macOS 2 db 1,650

e780badcffae0ecde27942ba21899636

Tegnap este folyamán az Apple elérhetővé tette a legújabb béta állapotban lévő szoftvereket a fejlesztők számára. Név szerint az iOS 10.3, macOS 10.12.4 és a tvOS 10.2-es verzióra frissíthetnek az arra jogosultak. Egyelőre a béta tesztben résztvevők kimaradtak, de valószínűleg hamarosan ők is megkapják az új rendszereket.

A macOS 10.12.4-ben bemutatkozott az iOS-ből már jól ismert NightShift mód, a tvOS 10.2-ben csupán kisebb hibajavítások és teljesítménybeli javulások tapasztalhatóak. Új watchOS-t ezúttal nem kaptunk, viszont a jelenlegi hírek szerint a következő verzióban debütál az úgynevezett mozi, avagy színház mód. Sajnos az iOS 10.3 ezt nem kapta meg, annak ellenére, hogy korábban erről szóltak a pletykák, de kíváncsian várjuk, hogy voltaképp mit is fog ez az Apple Watch-on magában rejteni.

Az iOS 10.3-ban viszont érdekes újdonságok vannak. Például debütált a Find My AirPods funkció, amely hasonló elven működik mint a Find My iPhone, azonban annyi a különbség, hogy a rendszer itt akkor fogja jelezni számunkra a füleseket, ha az Bluetooth-tal kapcsolódik az iOS eszközünkhöz. Ergo ha házban hagytuk el, akkor hasznos lehet, mivel még hangot is kiad magából, viszont ha valahol máshol vesztettük el a füleseinket, akkor már nem tudjuk ezáltal megtalálni.

Az új frissítésben egyébként tovább okosodott Siri, aki ezentúl kilistázza a krikett eredményeket, valamint a Safarin is csiszoltak egy kicsit. Végül az egyik leglényegesebb újdonság, hogy az iOS 10.3 mostantól Apple Fily System-et (APFS) használ, amit még az előző évi WWDC-n mutattak be. Az APFS Flash és SSD meghajtókra lett optimalizálva, jó tulajdonságai között pedig az erős titkosítás, helymegosztás és a duplikált fájlok törlése szerepel.

Feltehetően az alábbi rendszerek végleges kiadásaira valamikor február-március folyamán számíthatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Cs.G. - 2017.01.25. 11:08

    Apple Fily System-ről írnátok többet?
    Mit fogunk mi, átlag felhasználók ebből észrevenni?

    • HusztiD - 2017.01.25. 21:02

      Gyorsabb (viszont eddig is gyors volt, így nem fog ember drasztikus változást érezni), több szabad hely lesz, ugyanis ha valami duplikáltan van, akkor azt letörli, valamint a titkosítás szempontjából is biztonságosabb az APFS.

Szólj hozzá Te is!