A Samsung kivizsgálta a robbanó Note 7 ügyet

HusztiD 2017.01.25. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 295

Galaxy_Note7-Samsung_Test_Facility-800x484

Tudjuk nagyon jól, hogy az iPhone 7 bemutatása előtt a Samsung piacra dobta a Galaxy Note 7 okostelefonját, amely végül arról vált híressé, hogy könnyen lángra kap a felhasználók zsebében. Sorra történtek hasonló esetek, hiszen az idő múlásával egyre többen számoltak be felrobbanó telefonokról.

Ezek után nem sokkal a Samsung visszahívta a Note 7 modelleket, majd ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja, mi okozza ezt a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető problémát. A Dél-koreai vállalatnak végül sikerült kivizsgálnia az esetet, amelyben 700 mérnököt, 200 ezer okostelefont és további 30 ezer Note 7-et vizsgáltak meg különféle eljárásokkal.

A tesztek során megpróbáltak mindenféle esetet szimulálni a megfelelő töltéstől a nem megfelelő használaton át. Az eredeti Note 7 akkumulátoránál volt egy tervezési hiba, ami által a felső jobb szél képes volt rövidzárlatot okozni. Lényegében itt ez okozta a problémát. Mi több, az újra kiadott telefonokban voltak olyan aksik, amelyek hiányosak voltak, például adott részekről hiányzott a szigetelőszalag. Lényegében ezek okozták a zárlatokat, amik miatt felrobbantak a telefonok.

Végül plusz érdekesség, hogy a vállalat elmondta a Recode részére, hogy a Galaxy S8-ra ne számítsunk a Mobile World Congress-en. Korábban mindig februárban, ezen a rendezvényen mutatták be az S széria aktuális csúcsmodelljeit, de idén ez nem fog megtörténni. Pontos infókat nem osztottak meg, hogy mikorra várható a megjelenés, de annyit igen, hogy nem szeretnék, ha ismételten a nyomás hatása miatt adnának ki olyan telefonokat, amelyek nem felelnek meg a standardoknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!