Kisebb forgalom ellenére még mindig az App Store a jövedelmezőbb a Google Play-jel szemben

HusztiD 2017.01.24. 11:57 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 147

maxresdefau2lt-640x360

Az App Annie csapatát már jól ismerhetjük, hiszen mindig előrukkolnak valamilyen érdekes felméréssel. Ezúttal például azt nézték, hogy mi volt a helyzet az előző év folyamán az App Store-t és a Google Play áruházat illetően. A beszámoló szerint a felhasználók összesen 90 milliárd letöltést produkáltak 2016 folyamán, ami 13 milliárddal több, mint az ezt megelőző évben.

Sajnos az App Annie csapata pontosan nem osztotta meg, hogy milyen mértékben történtek a letöltések az App Store és a Google Play között, azonban az első diagramon jól kivehetőek ezek az arányok. Látszik, hogy 2015 és 2016 között 15 százalékos növekedés történt. Az App Store csupán minimálisan növekedett, viszont az Androidnak sikerült elérnie a jelentősebb növekedést a letöltéseket illetően.

screen-shot-2017-01-17-at-6-17-01-pm

A felmérésben arra egyaránt kitértek, hogy mennyit használják a felhasználók az alkalmazásaikat. Pontos adatokat ugyan itt sem kaptunk, hogy mennyi az átlagos idő, viszont azt megosztották, hogy 2016-ban 25 százalékkal nőtt az idő, amit az emberek eltöltenek egy-egy alkalmazással. Apropó, gondoltátok volna, hogy az üzenetküldő alkalmazásokat használják a legtöbben? Igen, a szakértők erre szintén rámutattak. A legnagyobbat gyarapodó szektor egyébként az úgynevezett shopping alkalmazások voltak, hiszen 30 százalékos éves növekedés tapasztalható.

Jó hír, hogy a fejlesztők számára kifizetett pénzmennyiség szintén nőtt az előző év folyamán, melynek mértéke 40 százalékra tehető. Az App Annie rámutatott, hogy ugyan a Google Play könyvelhetett el magának több letöltést, azonban ha bevételről van szó, akkor az Apple nyert. A két digitális áruház egyébként 35 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztők számára.

screen-shot-2017-01-17-at-6-17-30-pm

Végezetül a legutolsó ábrán látható, hogy mennyit növekedtek az App Store bevételei az elmúlt évek folyamán az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban. Pontos adatokat sajnos itt sem kaptunk, de kiválóan leolvasható, hogy az előző évhez képest a kínaiak léptek nagyobbat előre. Japán egyaránt nagyot gyarapodott, viszont az amerikai piac már kisebb mértékben nőtt a 2015-ös adatokhoz képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!