KGI: nulla kávát, kijelzőbe épített Touch ID-t és új 3D Touch technológiát kap az iPhone 8

HusztiD 2017.01.23. 11:57 iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 2 099

iphone-8-home-button-touch-id1

A KGI ismert és egyben megbízható elemzője Ming-Chi Kuo újabb okosságokat osztott meg arról, hogy vajon milyen lehet a szeptemberben érkező iPhone. Érdemes a szakértő jóslataira odafigyelni, hiszen már az elmúlt évek folyamán is több olyan dolgokat vizionált, melyek végül beteljesültek.

Kuo szerint az Apple megválik a fizikális Touch ID-től. Az Apple elsőnek a 2013-ban megjelent iPhone 5s-ben mutatta be az ujjlenyomat olvasót, majd két évvel később a hatos modellekben ismerhettük meg a második generációs Touch ID-t, amely már sokkal gyorsabb volt. Elemzőnk szerint itt az ideje, hogy az almások ismét szintet lépjenek, hiszen szerinte egyenesen a kijelzőbe lesz integrálva az olvasó.

Ez még nem minden, hiszen ha már hitelesítés, akkor szerinte bemutatkozik az arcfelismerés, így a jövőben már nem csak az ujjlenyomatainkkal, hanem saját arcunkkal is feloldhatjuk a telefonunkat. És mi a helyzet a dizájnnal? Kuo elképzelései szerint az új iPhone úgynevezett “nulla káva” kialakítást kap, amivel a végtermék hasonló lesz a képen látható dizájnhoz.

Persze az utóbbiban szerepe lesz az új 3D Touch  technológiának egyaránt. Mint tudjuk, az Apple eddig LCD paneleket alkalmazott, de most végre bemutatkozik a hajlított OLED kijelző, ami elmondása szerint sokkal érzékenyebb, így az almásoknak némileg át kellet tervezniük a 3D Touch funkciót. Elvileg az FBCB szenzorról film szenzorra állnak át, amivel a telefon érintésérzékenysége sokkal kifinomultabb lesz.

Valamivel több, mint egy bő félév van hátra, de mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy vajon tényleg akkorát robbantanak-e a kaliforniaiak, mint ahogy sokan várják. Reméljük szeptemberben nem lesz okunk a panaszra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Tamaska - 2017.01.23. 14:06

    Ha ezis akkora robbanás lesz mint az iphone 7 vagy az uj macbook akkor nagyon csalodott leszek.Éveket vartam az uj macbookra es amikor kijott a regi mellett dontottem.Most ugyanígy vagyok a telefonnal de ha ebben is csalodok valoszinu markatvaltok.

  2. Patrik - 2017.01.23. 15:52

    0 káva az elég menő lenne :-)

  3. iRon242 - 2017.01.23. 20:31

    Ja, próbáld meg úgy megfogni, hogy nem érsz hozzá a széléhez – szerintem baromság.

  4. Patrik - 2017.01.24. 05:49

    Meg tudják oldani hogy a széleken 3-4 mm-es sávban ne érzékeljen a kijelző.

Szólj hozzá Te is!