Még mindig az iPhone 7 a leggyorsabb; gondok az iPhone 6 akkumulátoraival – mi történt a héten?

HusztiD 2017.01.21. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 320

Eltelt egy újabb hét, újabb érdekes hírekkel, amelyek közül már a megszokott módon összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb témáit.

applemusic-1330x887

Az iPhone 7 Plus lett a tavalyi év leggyorsabb okostelefonja

A benchmarkra szakosodott AnTuTu csapata készített egy új tesztet, melyben 2016 leggyorsabb okostelefonjait keresték. A cím már eléggé árulkodó volt, így tudhatjuk, hogy az iPhone 7 és a 7 Plus volt a tavalyi év egyik legjobb okostelefonja.

chip_cpu_large_2x_crop

Bővebben itt.

Iovine elárulta, hogy nem csak a zenében érdekelt az Apple

A Beats felvásárlása óta egyre nagyobb érdeklődést mutat az Apple a zenestreamingelés után. Remek példa erre a bő másfél éve útjára indított Apple Music, amelyért felhasználók milliói fizetnek havi szinten elő. Az almások egyik munkatára, Jimmy Iovine viszont most újabb érdekességeket árult el a Hollywood Reporter számára.

Key Speakers At The Apple Worldwide Developers Conference (WWDC)

Bővebben itt.

Brexit miatt 25 százalékkal növelt App Store árazásain az Apple

A tavalyi év folyamán nagy port kavart a Brexit ügy, melynek hatására várható volt, hogy a nagyobb vállalatok, köztük az Apple, emelni fog az árain. Az egyik jó hír, hogy ezúttal az áremelés nem érint minket magyarokat, a rossz viszont az, hogy a britekre igencsak kihatással lesz.

appstore_refund_kiemelt

Bővebben itt.

Egy régi Steve Jobs videóval toboroz munkatársakat a Fehér Ház

Az Amerikai Egyesült Államoknak mindig nehéz dolga akadt, ha új munkatársakat kellett toborozniuk. Mostantól ebben van segítségükre egy hangulatos Steve Jobs videó, amit a Fehér Ház Digital Service csapata állított össze, amellyel remélik, hogy növelik az érdeklődők számát.

steve-jobs-780x484

Bővebben itt.

Valóban monopolizálja az Apple az iOS alkalmazások piacát?

A Reuters egy új beszámolója alapján az amerikai fellebbviteli bíróság engedélyezi, hogy a felhasználók pert indítsanak az Apple ellen az App Store miatt. Korábban már beperelték a monopolhelyzetüket illetően az almásokat, azonban az alacsonyabb szintű bíróságok sorra elutasították azokat.

app-store

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején jött a hír, hogy újabb rekord megdöntésére készülhet az Apple, ami után megkaptuk a legelső és egyben nagyon hangulatos AirPods reklámokat. A zenében jártas felhasználók örülhetnek a Korg Gadget-nek, ugyanis mostantól macOS-re is elérhető lesz, valamint ha már Mac, akkor az Apple tovább növelte az eladásait a csökkenő PC piacon. Bizonyos hírek szerint jelentős újdonságokat várhatunk az Apple TV szolgáltatással kapcsolatosan, valamint a következő iPhone terén is, ugyanis IP68 minősítést kaphat.

iphone-6-battery

A hét második felében újabb végzetes hibát fedeztek fel az iOS-ben, majd jött egy új hír, amely szerint az iPhone 6 modellek is érintettek lehetnek az akkumulátor problémában. Ming-Chi Kuo beszélt kicsit a 2017-es MacBook Pro line-up-ról, majd megtudhattuk, hogy még a Netflixet is túlszárnyalják a zenestreamingelő szolgáltatók. Végezetül jött a hír, mely szerint 2018 az iPhone éve lesz, valamint felmerült egy pletyka, mely szerint arcfelismerés is lehet a következő iPhone-ban.

Ennyi jutott a 2017-es év harmadik hetére. Mit várhatunk az elkövetkezendő napokban? Reméljük, hogy lesznek újabb érdekesek hírek, valamint azt is, hogy az Apple végre elérhetővé teszi az iOS 10.3 első bétáját a fejlesztők számára, ugyanis egyes szóbeszédek szerint ebben a rendszerben mutatkozik be egy új mód, amiről egyelőre szinte semmit sem tudunk, csak annyit, hogy a mozival lesz kapcsolatos.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!