Két év után újra növekvőben az iOS felhasználók tábora

HusztiD 2017.01.19. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 271

iphone-7

A Kantar jóvoltából készült egy új felmérés, ahol azt vizsgálták, hogy milyenek a tavaly szeptembertől novemberig tartó okostelefon eladások megoszlásai operációs rendszerekre lebontva. Jó hír, hogy ezúttal nem csak az Amerikai piacot vették alapul, hanem a főbb országok egyaránt helyt kaptak a kimutatásban.

A hozzáértők szerint az Apple-nek igencsak kedvezőek voltak a karácsonyt megelőző hetek, hiszen sikerült több telefont értékesíteniük, mint a Samsungnak. Globálisan ez a helyzet nem mondható el, de az amerikai piacon mindenféleképpen. Az iPhone 7, 7 Plus és a 6s volt a legnépszerűbb telefon a tengerentúlon, amivel az almás eladások 31,3 százalékát tették ki, míg a Galaxy S7 és S7 edge a negyedik és ötödik legjobban fogyó telefon volt, miközben a piac 28,9 százalékát nyerte meg magának a Dél-koreai vállalat.

Ha növekvésről beszélünk, akkor a leglátványosabban az Egyesült Királyságban gyarapodott a kaliforniai vállalat részesedése, ahol az előző éves adatokhoz képest 9,1 százalékot javítottak. A piaci megoszlás szintén nőtt Ausztráliában, Franciaországban, Olaszországban, Japánban és Spanyolországban, miközben az Android legtöbb országban csökkent.

kantar

Érdemes megemlíteni, hogy az Androidosok tábora Olaszországban, Németországban és Kínában egyaránt növekedett. Kínában az Apple látta ennek kárát, ugyanis 5,4 százalékkal esett vissza az Apple részesedése, míg a németeknél 3,2 százalékot zuhant az iOS tábora, miközben a droidosok 6,5 százalékkal nőttek.

A Kantar legutóbbi felmérése arra szintén rámutatott, hogy az Apple-nek ez volt az eddigi legnagyobb mértékű növekedése az elmúlt két év folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mitulas bati - 2017.01.20. 08:29

    Németországban rengeteg a csóró bevándorló. Ez derül ki ebből.

Szólj hozzá Te is!