Brexit miatt 25 százalékkal növelt App Store árazásain az Apple

HusztiD 2017.01.18. 09:55 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 192

appstore_refund_kiemelt

A tavalyi év folyamán nagy port kavart a Brexit ügy, melynek hatására várható volt, hogy a nagyobb vállalatok, köztük az Apple, emelni fog az árain. Az egyik jó hír, hogy ezúttal az áremelés nem érint minket magyarokat, a rossz viszont az, hogy a britekre igencsak kihatással lesz.

Az Apple mindezt a gyengülő fonttal magyarázza, az árak nagyjából 25 százalékkal mennek feljebb az App Store-ban. Viszonyításképp, ami nálunk 0,99 euróba kerül, az korábban 0,79 font volt a brit App Store-ban. Ezúttal 1:1 arányban lesznek az arányok, ugyanis 0,99 fontot kérnek a legolcsóbb appokért. Ami korábban 1,49 font volt, az most már 1,99 lesz, illetve eddig a felhasználók 7,99 fontért oldhatták fel a Super Mario teljes tartalmát, de ezentúl 9,99-et kell majd érte leperkálniuk. Nagyobb értékekben pedig szintén hasonló arányokban nőnek az árazások.

Az almások már értesítették a fejlesztőket, a változások pedig 7 napon belül fognak érvénybe lépni. Jó hír, hogy egyelőre máshol nem fognak árat emelni a kaliforniaiak, de mint tudjuk, erre bármikor sor kerülhet, ugyanis bizonyos időközönként mindig feljebb viszik az árakat, ha egy adott pénznem sokat gyengülne.

Aki esetleg a brit App Store-ból tud vásárolni, vagy oda szól az ajándékkártyája, akkor az még most csapjon le a kiszemelt alkalmazásokra, ugyanis a korábbi tapasztalatok alapján nem várják ki az almások a hét napos határidőt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!